Detik merisaukan apabila orang yang kita sayangi perlu dimasukkan ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Itulah yang dihadapi oleh pelakon, Jue Aziz memaklumkan ibunya kini sedang mendapatkan rawatan di hospital selepas bacaan darah dilaporkan naik mendadak.

Perkara ini dimaklumkan oleh Jue atau nama sebenarnya Zuliana Abdul Aziz di laman Instagram miliknya. Keadaan tersebut hampir menyebabkan salur darah di kepala ibunya pecah dan boleh membawa maut.

“Ya Allah, ni kali ke dua mak jadi macam ni. Pertama kali pada bulan Februari. Darah beku dekat kepala disebabkan darah tinggi almost bloated dan jantung bocor nasib sempat bawa mak pergi hospital time tu dah mild stroke.

” Tadi pun sama. Kebetulan ada appointment dengan doktor hari ni untuk follow up sakit mak. Tahu-tahu je mak punya tekanan tinggi sangat boleh pecah urat dalam kepala. Silap-silap mak pun bole ikut abah (Al-fatihah).

“Yang bahayanya kali ni mak tiada rasa pening- pening. So, tiada hint sakit takut nanti tak sedar tahu- tahu je” tulisnya.

IKLAN

Bagaimanapun, Jue tetap menzahirkan rasa lega kerana ibunya itu sempat untuk berjumpa dengan doktor dan berharap agar semua pihak dapat menitipkan doa agar ibunya itu diberikan kesembuhan dan kembali sihat seperti biasa.

“Nasib masa ni abang memang nak bawak mak pergi check up if not mak sorang-sorang tak tahu apa jadi sebab tak ada tanda-tanda pening atau apapun. Ya Allah kau lindungilah dan berikan kesembuhan pada ibu kami. Amin..

“Kadang-kadang luaran nampak kuat, sihat dan happy tapi sebalik ni semua, hanya Allah Maha Mengetahui.

IKLAN

” Hargailah mereka yang menyanyangi dan berkorban untuk kita selagi masih berada disisi kita. Terima kasih mendoakan mak kami. Hanya Allah dapat membalas doa-doa kalian,” tambahnya.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata peminat turut meluahkan rasa risau selain turut memberikan kata- kata semangat buat Jue dan ibunya. Tidak dilupakan, mereka turut mendoakan supaya ibu Jue cepat sembuh.

“Tiada Hint Sakit Takut Nanti Tak Sedar Tahu-Tahu Je..” – Jue Aziz Kongsi Detik Cemas Tekanan Darah Mak Tinggi “Tiada Hint Sakit Takut Nanti Tak Sedar Tahu-Tahu Je..” – Jue Aziz Kongsi Detik Cemas Tekanan Darah Mak Tinggi

IKLAN

Pada Februari lalu, ibu kepada Jue telah dimasukkan ke hospital akibat masalah kesihatan yang sama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jue Aziz (@jueaziz22_official)

Sumber : Instagram Jue Aziz

https://www.youtube.com/watch?v=Kg0gYU9ntiA