Pelawak dan aktres Jihan Muse baru-baru ini meninggalkan tanda tanya di kalangan netizen apabila memuat naik satu gambar dia menjalani pembedahan di sebuah hospital.

Rupa-rupanya ibu kepada Ungku Arsalan Haq ini menjalani pembedahan membuang ketumbuhan cyst selepas bersalin.

Menurut Jihan, dia tidak tahu dirinya mempunyai cyst sehinggalah dimaklumkan oleh tukang urut yang merasai ada ketulan sebesar guli di bahagian bawah dadanya.

Lantas, dia bertemu dengan doktor untuk membuat pemeriksaan lanjut.

IKLAN

“Tukang Urut Kesan Ketulan Sebesar Guli Tapi Tak Sakit.” Jihan Muse Jalani Pembedahan Buang Cyst.

“Pembedahan tempoh hari adalah disebabkan Cyst. Saya sendiri tak tahu mengenai ketumbuhan itu.

“Tak ada rasa sakit dan saya memang tak tahu. Punca yang membuatkan saya tahu adalah masa lepas bersalin di mana saya mengambil tukang massage untuk mengurut.

IKLAN

“Jadi bila diurut, dia yang memberitahu ada benda sebesar guli di bawah bahagian dada, sebab itu saya terus buat keputusan untuk pergi melakukan pemeriksaan perubatan,” jelasnya.

Begitu pun, Jihan mengakui ketumbuhan itu tidak merbahaya namun dia mengambil keputusan untuk membuangnya bagi mengelakkan timbul masalah kesihatan di masa akan datang.
“Tukang Urut Kesan Ketulan Sebesar Guli Tapi Tak Sakit.” Jihan Muse Jalani Pembedahan Buang Cyst.
“Doktor kata tidak bahaya namun dia menasihatkan supaya saya buang sahaja. Saya buat ini pun tidak tergesa-gesa, lepas anak saya umur 11 bulan. Ada masa baru saya buat

IKLAN

“Bukan apa, khuatir nanti jika saya hamil anak kedua takut ada jangkitan. Sebab bila hamil hormon kita akan berubah-ubah jadi lebih baik saya buang.

“Jadi kepada wanita, saya sarankan buatlah pemeriksaan perubatan. Luangkan sikit masa dan berbelanjalah untuk kesihatan.

“Bagi saya kesihatan tiada nilai, kalau kita kaya macam mana pun tetap tak boleh beli kesihatan,” ujarnya.

Sumber: IG jihanmuse  & Astro Gempak

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI