Kaum ibu khususnya memang suka bab-bab dekorasi ni kan. Bagi yang jenis tangan kreatif memang cantik dan kemas je kediaman mereka dengan susun atur tersendiri.

Dari ruang tamu sehingga ke dapur dan bilik, memang tak sah kalau tidak di hias kan, bagaimana pula dengan ruang mencuci pakaian atau laundry.

Mungkin ada yang beranggapan ruangan sebegini agak sempit tetatpi andai bijak menyusun atur secara automatik kelihatan lebih luas dan kemas.

IKLAN

Perkongsian Fara Amirullah ini nampak begitu kemas dan teratur. Dia yang mnggunakan artificial grass dan batu putih untuk menghiasi ruang lantai membuatkan ruang tersebut nampak menarik.
Tukar Beranda Jadi Ruang Laundry Dengan Bermodalkan RM200. Kreatif & Tersusun Kemas!Manakala untuk bahagian rak yang digunakan untuk meletakkan perkakas seperti sabun dan tong sampah juga banyak di jual di kedai termasuk di Ikea.

IKLAN

Jom kita cuba tip darinya mana tahu sesuai untuk ruang mencuci di kediaman kita.
Tukar Beranda Jadi Ruang Laundry Dengan Bermodalkan RM200. Kreatif & Tersusun Kemas!Diy Laundry Area

IKLAN

Rumah sewa i ni at the back ade la beranda sekangkang kera tu, mmg designed for laundry sbb ready made kepala paip kat situ. Ruang die sangat2 terhad so i decided to make it simple and minimalist .
Tukar Beranda Jadi Ruang Laundry Dengan Bermodalkan RM200. Kreatif & Tersusun Kemas!Tukar Beranda Jadi Ruang Laundry Dengan Bermodalkan RM200. Kreatif & Tersusun Kemas!Artificial Grass – RM80+ for 42cm x 120cm
White Stone – RM10 per bang
Mulig Ikea (hanging bar) – RM19.90
Lerberg Ikea (white rack) – RM49.90
Artificial Plant (lazada) – RM33.70 include postage
Hanger (eco shop) RM2.10 for 10pcs
Tukar Beranda Jadi Ruang Laundry Dengan Bermodalkan RM200. Kreatif & Tersusun Kemas!
Tukar Beranda Jadi Ruang Laundry Dengan Bermodalkan RM200. Kreatif & Tersusun Kemas!

Total +-RM200 dah boleh deco your laundry area. I tak beli semua barang sekali harung, i beli sikit2 sebulan satu barang tak la rasa beban sgt

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI