Walau susah bagaimana pun hidup yang dilalui oleh seorang ayah, namun bab untuk menyediakan keperluan anak-anak akan menjadi keutamaannya. Sebaik mungkin akan cuba dilunaskan, mencari rezeki siang malam untuk melengkapkan keperluan harian anak-anak dan keluarga.

Ini sebagaimana tular video menyaksikan seorang ayah yang membawa dua orang anak menaiki motosikal berhenti di stesen minyak dengan kenderannya sarat membawa  barang-barang keperluan harian.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

Ketika itu, difahamkan si perakam  berada di dalam kereta yang kebetulan sedang menunggu giliran untuk mengisi minyak di pam minyak yang sama.

Viral Anak Bersila Di Lantai Pam Minyak, Netizen Tetap Puji Usaha Ayah Ni Beri Yang Terbaik!

Terpaksa Letak Anak Di Bawah

IKLAN

Melalui video tersebut, jelas dapat dilihat di kiri kanan motosikal sarat bergantungan dengan barang keperluan keluarga yang baru dibeli untuk di bawa pulang ke rumah. Namun ketika ayahnya ingin mengisi minyak, mungkin disebabkan tiada orang lain boleh mendukung anaknya, dilihat bayi tersebut terpaksa di letakkan di lantai stesen minyak tersebut.

Dengan tindakan sedemikian yang jarang kita lihat dilakukan, pasti ada sebab kukuh si ayah merasakan tindakan tersebut paling selamat untuk anaknya ketika itu.

Netizen turut bersangka baik dengan tindakan yang dilakukan oleh bapa tersebut yang mungkin bimbang jika dikendong semasa mengisi minyak akan merbahayakan keselamatan anaknya.  Apatah lagi jika diletakkan di atas motosikal, pasti akan jatuh.

Malah netizen juga memuji ayah anak tersebut, mereka merasakan meskipun kehidupan yang agak sukar bagi keluarga ini, namun naluri ayah yang inginkan terbaik untuk anak-anaknya telah membeli pelbagai barang keperluan keluarga termasuklah pampers.

IKLAN

Hal ini cukup menarik perhatian netizen dan tidak kurang juga turut mendoakan dimurahkan reeki buat keluarga ini.

“Hebat bapak die beli pampers sgala. Berjaya beli mcm2. Amik anak lg. What a good father. Hes trying! Smoga allah murahkan lg rezeki.” Komen netizen.

“positif la, ayh nya nk pegang tapi nk isi minyak .. nk letak atas moto lg bahaya blh jatuh .. 🥰🥰🥰🥰 kita doakan smoga mereka dpermudahkan urusan.” Tulis yang lain pula.

IKLAN

Tidak kurang juga memuji bayi tersebut, “tp baby tu behave sgt.. kalau ank ak ni die dh merangkak jauh dh isikan cust lain pnya minyak😌”

“letak atas lagi risiko kalau terjatuh . baik letak bawah , dia pun faham , haha behave betuii .. semoga selamat semuanya buat keluarga abang tu .. 😁” komen yang pula.

Sumber : gurl177

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Viral Anak Bersila Di Lantai Pam Minyak, Netizen Tetap Puji Usaha Ayah Ni Beri Yang Terbaik!