Mungkin ramai diantara kita sekarang selalu mengeluh tentang kesusahan dan kepayahan serta kesukaran hidup yang dihadapi saban hari.

Namun sedarkah kita disaat kita mengeluh tentang kehidupan kita yang kita ada sekarang ini,Lebih ramai yang menghadapi kesukaran yang jauh lebuh berat daripada apa yang kita hadapi sekarang ini.

Kesusahan hidup itu jelas kelihatan dengan tular video kegigihan seorang suami menolak isteri serta anak dengan mengunakan kerusi roda di lampu isyarat.

 

@ustazebitlew Beri hadiah kereta untuk pasangan viral di lampu isyarat suami tolak isteri dgn kerusi roda#ramadan #puasa #fyp#ebitlew#viral#ebitlew ♬ original sound – ᥫ᭡ 𖥻 𝓪𝓽𝓮𝓷𝓰𝓰𝓰𝓼ఌ ۰ ໋ – 𝖙𝖎𝖈𝖊𝖙𝖊𝖓𝖌𝖘𝖘ఌ

Hati mana yang tidak sebak apabila orang lain mempunyai kenderaan, sebaliknya sang suami hanya menggunakan kerusi roda sebagai pengangkutan buat keluargannya. Tak endah pada risiko bahaya tapi apakan daya itulah yang terbaik buat mereka untuk bergerak.

Ramai warganet meruntun jiwa melihat kasih sayang yang dipamerkan oleh suami ini demi memberikan yang terbaik buat isteri dan anak.

Sesungguhnya dalam kesusahan itu ada rahmatnya. Kisah pasangan suami isteri ini tular sehingga turut mendapat perhatian pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew.

Menerusi facebook miliknya, Ebit Lew meluahkan rasa sebak melihat situasi keluarga berkenaan.

Cakna dengan kesusahan hidup, Ebit Lew menghadiahkan sebuah kereta Proton Saga buat pasangan suami isteri berkenaan.

Sebak syukur baru selesai hadiahkan Proton Saga BLM buat suami yang viral tolak isteri dengan kerusi roda wheely tayar di Trafic light Bagan Dalam Penang.

 Pasangan suami isteri ni ada kad oku. Sedih tengok suami isteri ni. Ujian mereka. Semalam dari Terengganu terus ke Pulau Pinang.

 Semalam hadiahkan Perodua Bezza, hari ni Proton Saga BLM. Menangis gembira kakak ni. Kenal saya. Terkejut dan tak sangka sampai ke sini.

 Kakak terkejut tak sampai sejam selesai dapat kereta baru. Bayar cash dekat kedai. Owner kedai pun baik je. Berkat Ramadhan ke 2.

IKLAN

 Syukur rasa walau buka dijalan. Hari ni sahur dan buka puasa di kedai tepi jalan je. Semoga Allah terima semuanya.

 

Sumber:Ebit Lew

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Bintang kecil: Puasa Tu Wajib, Tiada Puasa ‘Yang Yuk’ | Hikayat 1001 Malam | BINTANG KECIL

IKLAN

KELUARGA TALK: Nwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridz