Bila dah memasuki alam perkahwinan, kita bukan sahaja menjalinkan hubungan dengan pasangan kita tetapi dengan seluruh keluarganya. Terutamanya, individu yang paling disanjung, siapa lagi kalau bukan ibu yang melahirkan.

Sama juga bagi personaliti fesyen dan pelakon, Wak Doyok yang meletakkan ibunya sebagai keutamaan dalam apa jua aspek terutama dalam memilih calon isterinya.

Memetik laporan Harian Metro, Wak Doyok atau pemilik nama penuh, Mohd Azwan Md Nor, 41, memanfaatkan kesempatan yang diberikan untuk berbakti menjaga ibunya yang sudah berusia.

“Syarat utama adalah seseorang yang boleh tinggal bersama ibu saya kerana saya adalah anak bongsu, jadi adalah tanggungjawab untuk menjadi ibu. Oleh itu, calon isteri perlu bersetuju dengan syarat itu.

“Malah, sebagai seorang ibu pastinya dia mempunyai naluri untuk memilih bagi pihak saya. Ada beberapa wanita yang dibawa berjumpa ibu namun tidak berjaya untuk membawa hubungan ke fasa seterusnya.

“Saya juga mementingkan aspek yang mana calon isteri itu mahir memasak. Kebanyakannya sibuk dan lebih suka makan di luar, saya memang macam orang lama suka air tangan orang rumah,” katanya.

IKLAN

Bagi Wak Doyok, kekasih dan isteri boleh dicari pada bila-bila masa, namun ibu hanya satu.

“Matlamat saya untuk keluarga dan selagi ibu ada, selagi itu saya akan terus menjaga dia.

IKLAN

“Apatah lagi, ibu saya sudah berusia 80-an, jadi saya menggunakan kesempatan ini untuk membalas balik jasanya. Jadi, saya tidak tertekan atau terburu-buru untuk berkahwin,” katanya.

Wak Doyok berkongsi mengenai perancangan mendirikan rumah tangga ketika ditemui pada acara Laskar Raya 2023 yang diadakan di sebuah premis acara di sini, baru-baru ini.

Dalam acara berkenaan, Wak Doyok turut diumumkan sebagai duta bagi koleksi baju melayu raya Starvilion.

IKLAN

Sumber : Harian Metro

https://youtu.be/dUpt50y0xaQ

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI