Hasrat menimang cahaya mata kedua tidak kesampaian apabila Nabila atau lebih mesra dipanggil Abil, mengalami pendarahan yang teruk dan disahkan keguguran.

Dia sebelum itu, berkongsi kegembiraan tersebut bersama anaknya, Keisha Laila menerusi  Instagram (IG) miliknya.

“Tadi scroll up and down album kat Phone nampak video ni.. Terus I Nak share la precious moment yang I rahsia kan dengan korang.

“Masa abil tau positive, abil excited sangat nak share berita ni kat korang!

“Tapi macam Nak surprise lambat sikit. Ini lah moment yang paling sweet, happy sedih semua adalah.. All in one!

“I’ve been waiting for this almost 4 years.. But too bad, Saya bleeding teruk until today and dah pergi amik blood test again, dapat result and it’s not there anymore..

“Takde rezeki lagi la ni. Allah Nak bagi chance Saya honeymoon lagi agaknya!

“Yes, of course saya sedih. Terlalu sedih.

IKLAN

“Tapi kan, kenapa nak kena bersedih dan menangis sedangkan orang yang sentiasa membahagiakan kite, ada depan mata.

“Mereka masih ada. Lebih baik hargai waktu yang ada ni sepuas-puasnya!

IKLAN

“At least dapat jugak kami berdua rasa moment “mom and dad to be” kejap..Jadi la eh.. hihi!

“So now..games onz tak sisz @kidweebee?” tulis Abil.

View this post on Instagram

Tadi scroll up and down album kat Phone nampak video ni.. Terus I Nak share la precious moment yang I rahsia kan dengan korang. Masa abil tau positive , abil excited sangat Nak share berita ni kat korang ! Tapi macam Nak surprise lambat sikit. Ini lah Moment yang paling sweet , happy sedih semua adalah.. All in one! I’ve been waiting for this almost 4 years.. But too bad, Saya bleeding teruk until today and dah Pergi amik blood test again, dapat result and it’s not there anymore.. Takde rezeki lagi la ni. Allah Nak bagi chance Saya honeymoon lagi agaknya! Yes,Ofcourse Saya sedih. Terlalu sedih. Tapi kan, Kenapa Nak kena bersedih Dan menangis sedangkan orang Yang sentiasa membahagiakan kite , ada depan mata. Mereka Masih ada. Lebih baik hargai waktu Yang ada ni sepuas-puasnya ! At least dapat jugak kami berdua rasa moment “mom and dad to be” kejap..Jadi la eh.. hihi ! So now..games onz tak sisz @kidweebee ? ?

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Selepas mendedahkan berita keguguran tersebut, Nabila menerima banyak kata-kata semangat daripada pengikutnya supaya jangan terlalu bersedih dengan apa yang berlaku.

kaembaik @finazwieer hurmmmmm.. Insyaallah later ade ye dik nun.. Akk dulu pun pnh mengalami jge..insyaallah ade rezeki tu nnt.. Hoho..

__nina.diana__ InshaAllah. One day. Waktu yg tepat. Enjoy the moment utk honeymoon hehe ??

shchxa Betul.! Walaupun sekejap. ??Moment tu sgt terindah. Smoga Allah murahkan rezeki! ❤️♥️

noraziza_iza menitis air mata saya tengok..love both of you abel & kesha

suci143 semoga abil ada rezeki baby dlm masa terdekat nie, InsyaAllah. Kisha pun seronak nak ada adik

ahmad_dcni Insyaallah ade rezeki baru nanti @kupu_kupu pray for you abil amiin ?❤️

sarahatan16 Innanillahiwainnanillahnirojiun. Kesian kat Kisya yang dah happy sangat. Tak pe tak de rezeki. Insha Allah tuhan akan gantikan yang lebih baik lagi. Take care & stay strong.

cik_jasmine95 Why im crying ? Sedihnya tgok anak dia happy sambil nangis sbb nak jd kakak ? . Ada rezeki lain nnti ❤️

shada_fauzi Sweet moment.. ❤️ But don’t be sad.. InsyaAllah nanti Allah ganti yang baru..

gearbox_raihan Subhanallah, Allah SWT sediakan baby tu untuk jemput ibunya nanti ke Syurga. Semoga yang baik baik je. Insha Allah, jika ada rezeki.. Adalah adik chomel dan sweet untuk Keisya.

hanezsuraya ? teruskan usaha n berdoa k babe.. rezeki ada nanti. InsyaAllah. Amin❤️

fynnjamal alhamdulillah for this beautiful moment, bil!! walau sekejapan!! arghhhh.

nsazwa_ Dapat rasa happynya bila keisha excited mcmtu. But bila bace caption sampai habis rasa nak menangis sama, sedihnya ? Stay strong ❤️

Sumber: IG kupu_kupu