Mempunyai anak kecil di dalam rumah sememangnya menuntut penjagaan yang cukup rapi. Lebih-lebih lagi ruang yang boleh mendatangkan kemalangan atau kecederaan buat mereka. Antaranya termasuklah ruang dapur dan bilik air.
Wanita Ini Ubah Suai Bilik Air Untuk Lebih Praktikal & Child Friendly. Kemas & Idea Yang Kreatif!Sememangnya bilik air antara ruang yang cukup sensitif dan ibu bapa kena alert terutama lantainya yang licin boleh menyebabkan anak-anak terjatuh dan sebagainya.

Perkongsian ibu bernama Hani Mynis mungkin boleh dijadikan panduan. Beliau mengubahsuai tandas supaya menjadi lebih child friendly!

Ayuh kita lihat bagaimana hasilnya. Mana tahu boleh try di rumah sendiri.
Wanita Ini Ubah Suai Bilik Air Untuk Lebih Praktikal & Child Friendly. Kemas & Idea Yang Kreatif!IDEA PENSTORAN BILIK AIR (CHILD-FRIENDLY)

Alang2 setiap hari Selasa hani buat deep cleaning bilik air, hani kongsi idea penstoran yg ada dalam bilik air.

Biasalah selalu berangan nak ada bilik air spa-like gitu, tapi memandangkan ni satu satunya bilik air kat rumah sewa ni, Hani pastikan bilik air ni praktikal untuk kita orang sekeluarga (terutamanya untuk budak bertuah Aqil ?)
Wanita Ini Ubah Suai Bilik Air Untuk Lebih Praktikal & Child Friendly. Kemas & Idea Yang Kreatif!Wanita Ini Ubah Suai Bilik Air Untuk Lebih Praktikal & Child Friendly. Kemas & Idea Yang Kreatif!So deep cleaning bilik air hn merangkumi:

IKLAN

spray clorox dalam mangkuk tandas. Sementara buat kerja lain, clorox tengah menjalankan tugasnya dgn jayanya.
Wanita Ini Ubah Suai Bilik Air Untuk Lebih Praktikal & Child Friendly. Kemas & Idea Yang Kreatif!2) Bersihkan lantai dan dinding dgn magic span

3) Spray cermin dengan pencuci cermin

IKLAN

4) Bersihkan dalam sinki dengan magic span

5) Rendam mainan Aqil dengan dettol + air panas

IKLAN

6) Bersihkan rak sabun

7) Bersihkan mangkuk tandas
Wanita Ini Ubah Suai Bilik Air Untuk Lebih Praktikal & Child Friendly. Kemas & Idea Yang Kreatif!Wanita Ini Ubah Suai Bilik Air Untuk Lebih Praktikal & Child Friendly. Kemas & Idea Yang Kreatif!Dah siap. Total masa: tak sampai 20 minit (tak smpai setengah jam pun sbb hari2 masa mandi kita jirus gosok2 lap2 sikit mana yg patut ?)

Wanita Ini Ubah Suai Bilik Air Untuk Lebih Praktikal & Child Friendly. Kemas & Idea Yang Kreatif!Wanita Ini Ubah Suai Bilik Air Untuk Lebih Praktikal & Child Friendly. Kemas & Idea Yang Kreatif!

P/s: Maaf kalau gambar sensitif (bilik air kan? ?) tapi hanya berkongsi idea penstoran. Kalau deko2 tak cantik mana pun bilik air ni hahaha

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI