Petua mudah ni dikongsikan buat ibu-ibu yang ingin memastikan rumah terjaga cantik malah sentiasa wangi.  Sebelum itu, mulakan dengan menyapu sampah terlebih dahulu hingga sampah dan habuk dibersihkan.

Mencuci lantai juga adalah satu senaman yang baik untuk ibu-ibu. Terutama bagi mereka yang tak punya masa untuk keluar bersenam. Penat juga tau nak mop lantai, keluar jugalah peluh dengan aktiviti sebegini.

Untuk anda yang membela haiwan seperti kucing, pasti mengalami masalah tapak kaki melekat di lantai kan. Perkongsian puan Normah Md Din pasti dapat mengatasi masalah tersebut. Menurut Normah, petua itu dikongsikan oleh pihak lain dan apabila dicuba ternyata menjadi.

Ikuti langkah mudah ini dengan hanya menggunakan dua bahan sahaja.


Assalamualaikum dan selamat pagi semua..😊😊😊😍😍😍

Terima kasih pada yg kongsi tips mengemop rumah menggunakan air panas.

IKLAN

Rumah kak Nor ni ada 13 ekor kucing. Jadi mmg hari2 sapu dan mop. Selalu mop pakai air biasa dan pencuci tangan beli kat kedai Eco je (murah dan wangi) serta tambah softner sbb nak lantai wangi..

IKLAN

Mmg lantai berkilat..tapi bila anak2 bulus pijak lantai atau kaki kita pijak lantai..lantai akan terdapat kesan tapak kaki.

Alhamdulillah hari ni try mop pakai air panas dan letak bbrp titik pencuci tangan Eco tu. (seperti dlm gbar) lepas mop dan lap lantai..walaupun anak2 bulus pijak atau anak2 pijak..lantai x berbekas dgn tapak kaki.

Terima kasih pada yg sudi share idea aritu..Semoga anda di murahkan rezeki ..Allahuma Amin.🌹🌹🌹