Ada antara ibu-ibu yang mengeluh susah nak empuk atau lembut dan mengambil masa yang lama. Ini kerana cara potong daging kena betul.

Nah admin kongsikan petua dan cara mudah untuk ibu-ibu yang nak potong daging selain tip lembutkan daging dan hilangkan bau ketika masak.

Petua ini dikongsikan oleh puan Noor Niza menerusi page Masak Apa Hari Ni.. (MAHN)

Sapa nak mudah potong daging bag lembut..ni saya dah tunjuk cara …nanti boleh cuba…

Pertama potong daging lawan urat…baru letak cuka atas daging..pastu tekan2 bagi kuar darah dia..

Nanti nak masak lembut daging…bau daging dia tak kuat….tak pun basuh dengan tepung boleh jugak..

Caranya:
1.ni urat daging …


2.ambik bahagian ikut urat dulu potong tgh2 dulu…


3.urat melintang nanti senang di potong…ikut tanda ungu bila nk potong daging

IKLAN

Selamat mencuba😀


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

 

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster.