Sedangkan terpisah dengan pasangan buat jangka masa pendek pun sudah memendam rindu, apatah lagi bila berjauhan dalam tempoh yang lama. Lebih-lebih lagi buat pasangan yang baru berumahtangga.

Itulah yang dihadapi oleh seorang wanita yang terpaksa berjauhan dengan suami dan paling mengejutkan mereka tidak pernah berjumpa walaupun sudah 7 bulan berkahwin.

Kisah ini dikongsikan oleh individu tersebut yang dikenali sebagai Natasya di laman Tiktoknya yang memuat naik video dirinya menunggu ketibaan suami di lapangan terbang dan terus bergegas mendakap erat tubuh suaminya sejurus lelaki itu keluar.

Dalam kapsyen perkongsian, difahamkan mereka tidak pernah bersemuka, dan bercinta tanpa pernah berjumpa.

Aku tak pernah jumpa dia depan-depan hanya bercinta tanpa berjumpa.

Bukan itu sahaja, pasangan itu juga difahamkan telah bernikah secara dalam talian ketika wanita itu berada di Malaysia, manakala lelaki tersebut berada di Australia.

Aku nikah ‘online’ tanpa berjumpa, lepas nikah 7 bulan tak dapat jumpa dan tinggal sekali sebab dia dekat Australia aku dekat Malaysia.

IKLAN

Meskipun mengakui bahawa hubungan jarak jauh itu bukan sesuatu yang mudah untuk mereka, wanita itu yakin bahawa suaminya itu jodohnya dan bersyukur jodoh mereka terpelihara.

@natasyabunny JODOH itu rahsia ALLAH … aku xpernah jumpa dia depan2 hanya bercinta tanpa berjumpa… hebatnya Kuasa ALLAH .. aku nikah online tanpa berjumpa … lepas nikah 7bulan x dapat jumpa n stay sekali sbb dia dkt aussie aku dkt mlysia … 7bulan menanti, akhirnya Allah temukan kami berdua … KUAT?? istilah kuat tu hanya ALLAH je yang tahu … apa yang aku boleh ckp ALLAH akan uji pada hambanya yang mmpu terima ujian tu .. Alhamdulillah walaupun xpernah jumpa hubungan kitorang baik tanpa orng ketiga masa LDR … alhamdulillah Allah jaga hati kita … semoga selepas ni pun Allah sentiasa jaga hati kita JADI untuk yang single tu korang jngn risau kalau jodohh , xperlu beria nk date ke jumpa ke.. yakin dngn Allah ❤️🌹 #struggle #ldr #ldrstory #fyp ♬ original sound – NatasyaBunny

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen terpegun dengan ketabahan pasangan itu, selain ada yang turut sebak melihat detik manis berkenaan.

IKLAN

Sumber: TikTok @natasyabunny

Dapatkan Telaga Biru Pakej Kenal Jawi Kenal Al Quran Set dengan kos diskaun RM5, KELGST5 di sini