Sesungguh kreatif apabila seseorang itu dapat menjadikan perabot lama diberi sentuhan baru melalui DIY. Lebih menarik lagi, apabila ia melibatkan kos yang murah.

Begitu juga yang dihasilkan oleh Puan ‎Ainul Zehraa ini melalui Kelab Kaki Deco Kaison, Ikea, Romantika, Eco dan Mr DIY. Kerusi pallet di beri sentuhan DIY ‘berwajah baru’ menjadi side table di ruang tamu.

Lebih cantik dipadankan dengan hiasan pasu pokok bunga orkid penyeri ruang.
Apa yang pasti, make over kerusi pallet ini menjadi memang superb setelah tranformasi dengan bajet yang rendah.

IKUTI PERKONGSIAN INI.

Diy kerusi pallet jadi side table mewah! 

Hasil DIY

Nak tengok hasilnya. Kena tengok sampai habis gambar na.. Kami nak share yer.. kot ada yang nak try.

Okey takda keje cari keje kan. Dah barang pun ada semua. Kul 12 malam start buat habis jam 1.30 pagi kot.

Untuk bahan-bahan dan langkah demi langkah rujuk gambar yang diberikan. Bahan-bahan boleh dibeli merujuk kepada gambar di bawah.  Selamat mencuba!

Ini bahan-bahanya- rujuk gambar.

Mulanya nak tauk buang ja kerusi pallet tu masa lepas renovation. Tapi asben kak ain buat lapik barang kat luar. Tak terfikir pun lagi nak buat benda ni. Mujur xbuang lagi ada sebuah lagi. Nanti kita sambung buat sebab ada barang habis kena order kat shoppe dulu.

Balut kerusi pallet dengan seat foam.

IKLAN

Kain baldu biru dilekatkan atas seat foam.

Paku tekan Diamond pada kerusi.

IKLAN

Lakukan kemasan pada kerusi.

So korang cuba tengok apa yang ada sekeliling yang boleh makeover jangan buang. Try buat mcm kakain buat. Beli je shoppe pilih warna kain hangpa suka warna apa. Atau ada kain dah yang cantik kat rumah. Boleh diy. Ikut citarasa sendiri. Satu kepuasan dan kenikmatan.

Bahan-bahan ini boleh dibeli di sini.

Selamat mencuba!

Kredit: Ainul Zehraa to Kelab Kaki Deco Kaison, Ikea, Romantika, Eco dan Mr DIY