Pelakon Datin Niena atau nama sebenarnya Amaniena Kamarul Baharun baru-baru ini selamat melahirkan cahaya mata keduanya. bayi perempuan yang diberi nama Alyssa Marrisa itu lahir pada 20 Oktober yang lalu.


Terbaru menerusi perkongsiannya di laman instagram, Datin Niena Baharun memuat naik gambar dia selesai fasa berpantang dselama 44 hari.
Dia turut bercerita pengalaman melalui penutup pantang bersalin yang diakuinya pemting bagi setiap wanita selepas bersalin bagi mengekalkan kesihatan dan tenaga.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niena Baharun (@nienabaharun.nb)

MERDEKA!

Bila tgh berpantang, yg paling Niena tak sabar nak buat adalah penutup pantang. Sebab yg ni special sikit dari pantang yg biasa.

Special tu dari segi rawatan, cth selain urut, tungku, scrub ada tambahan sprti tangas kering, ungkup wangi, mandi susu, mandi garam dan mandi bunga! Yg ni kalau nk buat semua ambik masa dlm 3hari. But, if buat tangas kering & mandi bunga saja pun dah ok!

IKLAN

Org tua2 dulu ckp, penutup pantang ni utk mengelak angin cpt msuk ke dlm badan slpas bersalin, dapat menaikkan lagi seri wajah ibu, dapat mengembalikan keyakinan/tenaga ibu sprt sediakala dan dapat merawat aura negatif ibu selama berpantang (stress/penat/sakit badan).

IKLAN

So, alhamdulillah selesai sudah penutup pantang bersama @fazrina_postnatalcare . Tkasih bt CL sy kak @watiarbaa & kak Emy yg bertungkus lumus menyiapkan penutup pantang, siap ada nama lagi. Cantik kan?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niena Baharun (@nienabaharun.nb)

Sumber: nienabaharun.nb

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club