“Bismillah. Memanjat kesyukuran kehadrat Illahi, kerana di atas keizinan dan kurniaan-Nya. Alhamdulillahi Rabbil Al Aamiin.”

Begitulah perkongsian posting terkini oleh Yusry di Instagramnya yang kini tekah pun bergear Datuk Yusry Abdul Halim, sekali gus warganet turut tumpang rasa bangga dan bersyukur dengan penganugerahan tersebut.

Memertik laporan di myMetro, Pengarah, pelakon, dan penyanyi Datuk Yusry Abdul Halim, 48, berbesar hati akhirnya dapat menghadiri penyampaian rasmi Darjah Kebesaran, Pingat dan Bintang Wilayah Persekutuan di Istana Negara, jam 10 pagi, hari ini. (19 Nov)

Yusry menerima kurniaan pingat Panglima Mahkota Wilayah (PMW) oleh Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Riáyatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang membawa gelaran Datuk.

Yusry Dapat Anugerah Datuk, Warganet Tumpang Rasa Bangga & Syukur!

“Penganugerahan ini bersempena Hari Wilayah 2021 tempoh hari. Ia kerana majlis tertunda selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan ketika itu.

“Ini anugerah yang sama untuk penerimaan gelaran Datuk itu. Cumanya majlis baharu dapat diadakan pada hari ini,” katanya dan turut hadir menemani beliau adalah isterinya Datin Lisa Surihani.

Tahniah & Syukur

Terdahulu, Yusry berkongsi hantaran menyatakan rasa syukurnya terhadap pencapaian itu di Instagram dan mendapat respon positif daripada warganet.

IKLAN

Rata-rata peminat tumpang rasa seronok dan mengucapkan tahniah  dengan penganugerahan yang diberikan kepada artis kesayangan mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yusry Abdul Halim (@yusryabdhalim)

Pengurniaan Sebagai Penghargaan 

Pada Hari Wilayah 1 Februari lalu, pengarah terbabit antara 335 penerima dipilih untuk penganugerahan itu. Tidak ketinggalan, Datuk Nora Ariffin serta Datuk Habsah Hassan.

Ketika itu, Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa berkata, pengurniaan itu adalah sebagai menghargai sumbangan besar penggiat seni dan budaya terhadap lapangan mereka.

Menurutnya, bagaimanapun tarikh penyempurnaan Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pingat Wilayah Persekutuan bagi tahun ini sedang ditentukan mengambil kira situasi semasa penularan pandemik Covid-19.

IKLAN

Sumber : Ig @yusryabdhalim & myMetro

 

 

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI