Dah menjadi kebiasaan bagi orang ramai untuk abadikan ucapan buat tersayang di laman sosial sendiri. Lebih-lebih lagi bagi yang menyambut tarikh-tarikh penting mereka seperti ulangtahun perkahwinan ataupun hari lahir.

Baru-baru ini, penyanyi dan chef selebriti, Datuk Fazley Yaakob menitip ucapan istimewa buat isterinya, Datin Azrene Ahmad melalui kapsyen di laman Instagram sempena ulang tahun perkahwinan yang ke-16.

“WE MADE IT!! 16 years today Adik Sayang!! Terlalu banyak cabaran dan dugaan yang datang berkali2 BUKAN dari kita berdua, tetapi always dari mereka yang sering mencuba untuk memisahkan kita dan menggoyang masjid yang kita bina selama ini.

“Terlalu besar pengorbanan both of our families to make sure our love is justified with a pernikahan pada 7 November 2006 di Masjid Saidina Umar Al Khattab.

“Thank you Adik Sayang, for all your sacrifices for me big and small, yang abang tahu dan yang abang tak tahu.. Abang hargai every one of it!” tulisnya.

IKLAN

Dalam perkongsian tersebut juga, Fazley turut berkongsi dugaan yang pernah berlaku sepanjang perkahwinannya selama ini.

“Syukur Alhamdulilah, walau pun berhadapan dengan 13 kali keguguran termasuk 2 pasangan kembar di mana salah satunya kembar anak sulung kita, kini kita berjaya membesarkan 3 anak2 lelaki dan seorang puteri. Allah Maha Besar, segala ketentuanNYA takkan mampu sesiapa pun ubah.” tambahnya.

IKLAN

Dalam perkongsian lain, Datuk fazley juga memuat naik hadiah yang diberikan untuk isteri tersayang yang berupa bunga 16 jambak simbolik kepada 16 tahun tempoh perkahwinan mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)

IKLAN

Terdahulu, Datuk Fazley selamat diijabkabulkan bersama pasangannya iaitu Datin Azrene Ahmad pada 7 November 2006 di Masjid Saidina Umar Al Khattab. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan empat orang cahaya mata, tiga lelaki dan seorang perempuan.

Sumber: Fazley Yaakob