Setiap pasangan yang berkahwin tentunya ingin memiliki rumah idaman sendiri. Namun tidak semua pasangan yang berkahwin mampu berbuat demikian atas faktor ekonomi. 
Namun itu tidak bermakna niat itu terus dilupa, usaha tetap ada untuk memiliki rumah sendiri. Biarpun lama menunggu pasti harinya akan tiba. 
Begitulah yang dirasai oleh keluarga bahagia ini. Meluahkan rasa syukur setelah selama 7 tahun menyewa rumah akhirnya berjaya memiliki sebuah rumah sendiri. 
Biarpun keluasan rumah terhad, namun hasil kreativiti pasangan ini dapat melakukan dekorasi rumah dengan sempurna. Hanya keluasan 723sqft, pasangan ini berjaya deko sehingga ruang rumah kelihatan luas dan kemas. Dengan kos ubahsuai sebanyak 20 ribu telah merelisasikan rumah idaman mereka. Ikuti perkongsian puan Hazaratunisa Ejal menerusi facebook miliknya di grup Deco Rumah Sebelum Selepas (DRSS).
Alhamdulillah 7 tahun kami menyewa akhir nya dpt merasa duduk d rumah sendri.. Rezeki anak-anak. Rumah flat medium cost. Keluasan 723sqft. Alhamdulillah dapat deco sikit-sikit dan slow-slow.. Group ni sangat membantu untuk kita deco-deco. Yang tak pandai deco tengok ja group ni macam- info kita dpt.. Jadi boleh buat slow-slow.
Sebelum ubahsuai rumah
Ruang tamu
Bahagian dapur
Selepas ubahsuai
Ruang tamu
Bahagian dapur
kitchen kabinet- RM3500
Dua bilik mandi
Biarpun rumah mempunyai keluasan yang terhad, ini tidak bermakna tidak boleh melakukan dekorasi rumah dengan bijak dan sempurna. Bagi yang baru sahaja memilik rumah sendiri, moga ini menjadi inpspirasi.

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

IKLAN

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

IKLAN

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520