AC Mizal Artis Pertama Buka Stesen TV, Pernah DiPerlekeh Mujur
Datin Emylia Beri Sokongan Kuat.

Siapa yang tak kenal dengan pengacara, pelakon, penyanyi dan usahawan, Datuk AC Mizal yang mempunyai cita-cita yang tinggi dalam hidupnya.

Siapa sangka dulu hanya biasa-biasa aje dalam dunia hiburan tanah air, kini Datuk AC Mizal melangkah setapak lagi dalam dunia hiburan dengan membuka stesen televisyen dengan rangkaian media dan hiburan terbaharu di bawah jenama SUKE TV.

Di Sebalik Populariti Kerjaya Sebagai “Mr. Pilot”.

 

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Namun setiap kali membuat kelainan pastinya ada cabaran yang menunggu! Tidak kecuali menghadapinya. Malah AC mengakui menerima sindiran dan diperlekehkan oleh banyak pihak termasuk rakan-rakan.

“Memang keadaan itu berlakv. Marah itu ada, tapi itu menjadikan saya lebih bersemangat sebenarnya. Sebelum saya mula SUKE TV ini, ketika itu, ia merupakan percubaan kali terakhir saya. Saya dah nak pulangkan lesen dah.

“Lesen itu sudah ada sebelum saya mula lagi dan kena bayar setiap tahun kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC).

DI SEBALIK KEJAYAAN SUAMI , ADA ISTERI DIBELAKANG.

AC Mizal Artis Pertama Buka Stesen TV, Pernah DiPerlekeh Mujur Datin Emylia Beri Sokongan Kuat.

Biarpun dikritik oleh orang disekeliling dengan impian yang masuk akal itu, Kata AC, dia bersyukur kerana isterinya, Datin Emylia Rosnaida sentiasa meletakkan kepercayaan kepada dirinya.

“Kami berdua ini nasib baiknya memang selalu berfikiran positif. Kita tetap nak buat. Nampaknya Tuhan tetap nak bagi rezeki menerusi SUKE TV ini sebab banyak dah bisnes lain yang dijalankan sebelum ini,Allah tetap bukakan jalan yang ini.

IKLAN

“Memang kami tawakal saja pada Allah dan akhirnya di hujung-hujung perasaan dah nak putus asa itu, Dia realisasikan hasrat kami ini. Saya pun pasang niat nak bantu orang, nak beri peluang pekerjaan kepada ramai orang.

“Mungkin kerana itulah, Dia kurniakan peluang ini kepada saya dan isteri. Bayangkan, kamilah artis pertama yang membuka stesen televisyen dalam negara ini, siapa sangka?”katanya.

 

APA ITU SUKE TV

SUKE SHOP merupakan saluran membeli belah secara dalam talian di bawah jenama SUKE TV yang dimiliki oleh pengacara dan pelakon Dato’ AC Mizal.

Mula bersiaran sejak April lalu, SUKE TV bukan sekadar menjanjikan program hiburan menarik, malah ia juga menjadi platform buat usahawan tempatan memasarkan pelbagai jenis produk mereka menerusi SUKE SHOP.

Menerusi hantaran di Instagram miliknya memaparkan promosi dengan menjadi salah seorang pembeli bertuah memenangi kereta mewah jenama Ferrari atau wang tunai RM1 juta dengan setiap pembelian bernilai RM100 menerusi peraduan Suke Menang di SUKE SHOP.

IKLAN

Selain hadiah lumayan itu, SUKE SHOP juga menawarkan baucar bernilai RM10 juta untuk mereka yang mendaftar sebagai ahli baharu di laman suk3shop.com.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emylia Rosnaida (@emyliadac)

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emylia Rosnaida (@emyliadac)

Sumber: Utusan & Instagram  emyliadac  & dacdatoac

IKLAN

 

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

AC Mizal Artis Pertama Buka Stesen TV, Pernah DiPerlekeh Mujur Datin Emylia Beri Sokongan Kuat.

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI