Usahawan terkenal, Hafiz Mahamad baru-baru ini berkongsi rezeki apabila tampil menaja tiket penerbangan kepada 100 orang yang bertuah bagi pulang ke kampung Sabah dan Sarawak dari Semenanjung.

“Ada Yang Cakap 7 Tahun Tak Balik …” Hafiz Mahamad Taja 100 Orang Tiket ‘Flight’ Balik Sabah & Sarawak, Bikin Sebak!Menurut bapa kepada seorang cahaya mata ini, ada diantara mereka yang ingin pulang ke Sabah dan Sarawak itu sudah 7 tahun tidak pulang ke kampung halaman kerana harga tiket yang mahal.

Ada juga antara mereka terkesan dengan pandemik apabila gaji biasa diterima sebelum pendemik mencecah RM5,000 menurun sehingga hanya RM1,000 sebulan.

“Ada Yang Cakap 7 Tahun Tak Balik …” Hafiz Mahamad Taja 100 Orang Tiket ‘Flight’ Balik Sabah & Sarawak, Bikin Sebak!Akhirnya, selepas beberapa tahun. Mereka dpt balik ke Sabah Sarawak. Bagi kita, “balik kampung” tu benda biasa tapi mcmana situasi mereka yg mmg tkd duit langsung ? Di buang kerja ?

“Ada Yang Cakap 7 Tahun Tak Balik …” Hafiz Mahamad Taja 100 Orang Tiket ‘Flight’ Balik Sabah & Sarawak, Bikin Sebak!

Ada sebab bertahun tak dapat tengok mak ayah. Sebab apa ? “kemampuan”. Mereka bukan orang yg senang senang, ticket untuk ke Sabah Sarawak mahal. Ada yg cakap tadi 7 tahun tak balik sambil menitik Air Mata.

“Ada Yang Cakap 7 Tahun Tak Balik …” Hafiz Mahamad Taja 100 Orang Tiket ‘Flight’ Balik Sabah & Sarawak, Bikin Sebak!Ada yg kongsi, dulu kerja gaji RM5k tapi bila Covid turun ke 1K. Harini terpaksa terus balik ke Sabah & cari kerja di Sabah

IKLAN

Dia dalam pada itu mengakui, perbelanjaan untuk membeli tiket-tiket tersebut datangnya daripada keuntungan bisnes yang diusahakan selain sumbangan orang ramai kepada Pertubuhan Sahabat Aina Malaysia.

“Ada Yang Cakap 7 Tahun Tak Balik …” Hafiz Mahamad Taja 100 Orang Tiket ‘Flight’ Balik Sabah & Sarawak, Bikin Sebak!“Happy saya lihat mereka tadi. Saya gunakan ini semua RM60K dari hasil perniagaan & RM10K dari sumbangan awak ke dalam pertubuhan sahabat Ainaa, saya niatkan juga untuk awak semua.” Ujar Hafiz menerusi kapsyennya.

Sumber: hafizmahamad

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Jiran Sepakat Membawa Berkat.” 8 Keluarga Ni Ubah Lorong Terbiar Jadi Kebun Taman. Bukan Je Cantik Dapat Rasa Hasilnya!

Sebelum Bercuti Atau Balik Kampung Kena Letak Duit Syiling Dalam ‘Freezer’, Ini Sebabnya Yang Ramai Tak Tahu!

IKLAN

Guna Hormon Air Kelapa, Rahsia Pekebun Thailand Nak Pokok Subur & Berbuah Lebat. Ini Caranya!

“Ada Yang Cakap 7 Tahun Tak Balik …” Hafiz Mahamad Taja 100 Orang Tiket ‘Flight’ Balik Sabah & Sarawak, Bikin Sebak!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI