Tak sangka dalam keriangan bercuti hujung minggu, berlaku kejadian ngeri menimpa tiga individu yang sedang berhibur di pusat ria ataupun fun fair yang terletak di Puncak Alam.

Ketiga-tiga mangsa yang terdiri daripada dua orang wanita dan seorang kanak-kanak dipercayai tercampak ketika menaiki permainan ‘sotong ride’ di fun fair tersebut.

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

 

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

 

“Adik Saya Fighter Guys”. Tragedi ‘Sotong Ride’, Abang Mangsa Luah Syukur

 

IKLAN

Abang kongsi keadaan adik
Terbaru, abang kepada kanak-kanak yang terlibat dengan kecelakaan itu, Saiful Azif tampil memuat naik video mengenai keadaan adiknya.

“Adik saya fighter guys.”

Dapat dilihat adiknya yang mengalami bengkak di bahagian muka dibawa masuk ke dalam ambulans dengan menggunakan pengusung oleh pegawai perubatan.

 

@saifulazif adik saya fighter guys 💪 #funfairpuncakalam ♬ original sound – Soran

 

IKLAN

FUN FAIR BEROPERASI TANPA LESEN

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superintendan Ramli Kasa yang ditemui Kosmo memaklumkan bahawa fun fair tersebut diarah untuk tutup serta merta bagi siasatan lanjut berhubung kejadian itu.

Arahan itu dikeluarkan selepas polis turut berbincang dengan Majlis Perbandaran Kuala Selangor (MPKS).

Siasatan lanjut akan dijalankan mengikut Seksyen 6 Enekmen Hiburan dan Tempat Hiburan Negeri Selangor 1995 kerana beroperasi tanpa lesen.

Lah beroperasi tanpa lesen rupanya, syukur Alhamdulillah tak ada kematian yang berlaku tau. Kalau ada kematian, lagi teruk lah penganjur akan kena.

IKLAN

Kredit: TikTok Saiful Azif | Kosmo

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

“Adik Saya Fighter Guys”. Tragedi ‘Sotong Ride’, Abang Mangsa Luah Syukur