Semakin hari usia kita semakin meningkat dan tidak dinafikan semakin susah juga untuk kita mengawal berat badan. Lebih-lebih lagi pada bahagian perut.  Memang mudah sangat ‘maju ke depan’.

Untuk itu, sebagai usaha untuk kekal langsing ada baiknya amalkan petua minum air rebusan pink ini.

DIY AIR REBUSAN PINK BUAT PERUT KEMBALI KEMPIS

Pagi ni Hakak nak share satu resepi air detox buat yang suka sangat detox setiap pagi. Baru lah kempis perut ni kan sebab apa yang kita makan senang jer dibuang.

Boleh guna macam macam buah untuk kita detoks. Tapi hari ni Hakak nak buat air rebusan pink. Ada rasa masam dan panas barulah bergetar lemak lemak kita kan.

Mudah jer cara nak buat air detok pink ni. Jom kita tengok satu persatu nak buat macam mana.

Bahan yang diperlukan


2 biji lemon
3 asam keping
3 biji asam masin
3 inci halia

IKLAN

Cara membuatnya.
1) Rebus 1 liter air


2) Basuh semua bahan dan potong kecil
3) Rebus semua bahan dalam periuk hingga mendidih.


4) Tutup api dan tuang air rebusan dalam jug.
5) Sejukkan dan sedia untuk dihidang.

IKLAN

Senang kan resepi kurus kita hari ni. Color air ni warna pink sebab Yana guna asam masin merah. Sedap tau mesti cuba, yang penting perut jadi kempis.

Better buat malam hari, simpan dalam peti sejuk esok boleh minum sepanjang hari. Kalau ada daun pudina boleh masukkan nanti lagi sedap air detox korang.

sumber : Diana Said