Apbila meningkat usia, macam-macam penyakit mula la timbul. Kalau tak dikawal cara makan dan tidak melakukan senaman, lagi cepat badan anda mengalami masalah. Salah satunya sakit lutut. Ini biasa berlaku pada mak-mak kita kan. Jom admin kongsikan satu resipi air rebusan dari tiga bahan je untuk anda cuba. mana tahu dapat membantu bagi yang bermasalah sakit lutut.

RESEPI LUTUT POWER
Rupanya ramaiiii sangat yang ada #sakit_lutut. Dah tak kira umur lagi dah. Ni kak Bib share RESEPI LUTUT POWER yang memang khas untuk sesiapa yang ada masalah lutut.
Resepi ni memang berkesan tau. Tukang ubat yang ajar Kak Bib bagi tau, ni resepi orang lama yang memang popular. Sapa yang dah tau takpe. Yang lom tau, boleh cuba ok!

IKLAN

RESEPI LUTUT POWER
2 biji Apple hijau potong dadu
4-5 batang serai di ketuk (Kalau besar guna 3 cukup)
1 batang Kayu Manis Ceylon patah patah kan (kalau yang gemok, guna 1/2)
5 gelas air
Air Rebusan Campuran Epal Hijau, Serai & Kayu Manis Untuk Bermasalah Sakit Lutut. Wanita Ni Kongsikan Caranya!

Rebus semua bahan sampai jadi 4 gelas air. Minum time suam, 2 kali sehari. Boleh minum tiap tiap hari atau 2-3 kali seminggu.

Apple tu boleh kunyah jek. Sapa rajin, nak blend pun boleh. Tapi serai ngan Kayu Manis Ceylon tu sila letak tepi ok. Tak payah kunyah. Khasiat dia dah keluar.

Air Rebusan Campuran Epal Hijau, Serai & Kayu Manis Untuk Bermasalah Sakit Lutut. Wanita Ni Kongsikan Caranya!Kenapa air ni power?

Apple, serai dan Kayu Manis memang anti inflammation. Tiga tiga bahan ni power dan terbukti berkesan untuk sakit sendi. Sebab tu ramai yang berkesan bila minum air ni.
Kulit Apple nak kena buang ke tak?

IKLAN

Tak payah. Cuci bersih dan rebus skali ngan kulit. Kulit Apple ada 5 kali ganda antioxidant. Rugi ler kalau buang khenn!
Pesakit yang ada masalah darah rendah tak boleh minum air ni. Nanti darah jadi terlalu rendah lak

IKLAN

#silakan share biar ramai yang dapat munafaat ya.
credit :Habibah Badar Bajrai