Akhirnya Usaha Cikgu Mohd Fadli, Menteri Kanan Pendidikan ‘Nampak’ Ajak Jumpa

Berbuat baik adalah tuntutan agama. Berbuat baik akan memberi manfaat kepada diri sendiri, masyarakat dan negara. Allah SWT berfirman:

“Oleh itu berlumba-lumbalah kamu membuat kebaikan (beriman dan beramal soleh). Kepada Allah jualah tempat kembali kamu semuanya, maka Ia akan memberitahu kamu apa yang kamu berselisihan padanya.” (Surah al-Maidah, ayat 48)

Nyata begitu juga dengan sikap komited cikgu Fadli Salleh yang tular baru-baru ini. Selama ini usahanya bertahun-tahun tidak diendahkan oleh banyak pihak hinggakan baru-baru ini akibat lantang bersuara dirinya mendapat surat tindakan tata tertib.

Namun, orang yang sentiasa berbuat kebaikkan sentiasa dirahmati-Nya, ekoran tu cikgu matematik ini telah mendapat sokongan sepenuhnya daripada ibu bapa di media sosial. Sikap cikgu Fadli yang membela nasib murid-muridnya mendapat pujian dan doa daripada ibu bapa hingga kini. Rata-rata di media sosial hantara menyokong usaha murni cikgu ini.

Artikel trending: Pada Usia 50 Tahun Azah Aziz ‘Maintain’ Cantik, Tak Buat Pembedahan, Makan Dua Sudu Nasi Je

AKHIRNYA USAHA CIKGU FADLI KPM ‘NAMPAK’

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Rentetan daripada itu, Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Dr Mohd Radzi Md Jidin mahu berjumpa guru yang mendakwa berdepan tindakan buang kerja atau diturunkan pangkat kerana menyuarakan masalah silibus aras tinggi bagi subjek Matematik dan isu beg berat murid.

IKLAN

Akhirnya Usaha Murni Cikgu Mohd Fadli, Menteri Kanan Pendidikan ‘Nampak’ Ajak Jumpa, Ibu Ayah Luah Syukur

Artikel popular: Remaja Ini Raih Perhatian Mahasiswa di Univesiti Malaya,Tak Sangka Rupanya Ini Sebabnya.

Atikel popular: Pernah Curi Motorsikal, Pelajar Juvana Ni Tak Sangka Dapat 8A, Tekad Berubah Demi Keluarga

Mohd Radzi menerusi Facebook beliau pada Ahad berkata, beliau berharap dapat bertemu dengan guru terbabit, Mohd Fadli Mohamed Salleh.

“Saya tertarik untuk tahu lebih lanjut perkara yang dibangkitkan Cikgu Mohd Fadli Salleh. “Kalau cikgu ada kelapangan masa, boleh kita berjumpa,” katanya.

 

IKLAN

Sinar Harian terdahulu melaporkan Mohd Fadli mendakwa akan dikenakan tindakan buang kerja atau diturunkan pangkat kerana alasan menyuarakan isu Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) melibatkan sistem pendidikan, beg sekolah, silibus subjek, masa belajar dan bilangan murid di dalam kelas.

Mohd Fadli dalam menerusi Facebooknya berkata, tindakan tersebut tidak sepatutnya berlaku kerana beliau tidak pernah terlibat dalam sebarang masalah disiplin atau menghadapi masalah dengan ibu bapa murid Malah, Mohd Fadli turut berkongsi gambar surat bertarikh 22 September lalu yang menyatakan bahawa beliau boleh dikenakan tindakan tatatertib buang kerja atau turun pangkat kerana berdepan tiga pertuduhan.

Pertuduhan itu ialah kerana memuat naik hantaran di platform media sosial Facebook mengenai jadual waktu serta mata pelajaran yang diajar di sekolah rendah.

Akhirnya Usaha Murni Cikgu Mohd Fadli, Menteri Kanan Pendidikan ‘Nampak’ Ajak Jumpa, Ibu Ayah Luah Syukur

Beliau juga dituduh memuat naik hantaran di Facebook mengenai subjek yang diajar pada murid Tahun Satu dan menerusi pertuduhan ketiga, beliau didakwa mengadakan sesi Facebook Live untuk bercakap mengenai masalah pendidikan di Malaysia khususnya subjek yang terlalu banyak menggunakan Facebook.

Mengikut surat itu, bagi ketiga-ketiga perbuatan berkenaan, Mohd Fadli boleh ditafsirkan telah melanggar Peraturan 19(1)(c), Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993.

IKLAN

Beliau diminta membuat representasi secara bertulis dengan mengemukakan alasan dan bukti bagi membebaskan diri daripada kesemua pertuduhan itu dalam tempoh 21 hari daripada tarikh penerimaan surat tersebut.

Sumber: Sinar Harian

Di Sebalik Populariti Kerjaya Sebagai “Mr. Pilot”.k

 

Nak tambah ilmu tentang penyusuan susu ibu, jom join webinar PERCUMA Ya, Aku Mampu Susukan Anak! secara ONLINE pada 29 Oktober 2022. Daftar nama anda di https://toko.ideaktiv.com/product/ya-aku-mampu-susukan-anak/
Akhirnya Usaha Murni Cikgu Mohd Fadli, Menteri Kanan Pendidikan ‘Nampak’ Ajak Jumpa, Ibu Ayah Luah Syukur

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Akhirnya Usaha Murni Cikgu Mohd Fadli, Menteri Kanan Pendidikan ‘Nampak’ Ajak Jumpa, Ibu Ayah Luah Syukur

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI