Seorang pelajar tahun 5 di Tanah Merah, Kelantan mendakwa dirinya mengalami retak lutut selepas di denda ketuk ketampi daripada gurunya sebanyak 30 kali.

Kejadian itu menyebabkan pelajar lelaki tersebut trauma dan takut untuk kembali ke sekolah walaupun pihak sekolah telah membuat permohonan maaf kepada pelajar tersebut.

Ibu mangsa yang dikenali sebagai Azlina, 36, berkata anak ketiganya itu sememangnya pernah mengalami keretakan di lutut selepas jatuh semasa bermain bola sepak tiga bulan lalu.

Disebabkan kecederaan itu, doktor menasihatkan agar anak lelakinya itu tidak melakukan sebarang aktiviti fizikal yang melampau untuk menjaga kesihatannya itu.

[TRENDING] Wawa Zainal Hadiahkan Rumah Buat Mak Dan Ayah Di Semenanjung

IKLAN

[LAYAN SELERA] Buat Tauhu Sendiri. Mudah Dan Jimat. Yang Penting HALAL

Dia selalu terlepas beberapa kelas di sekolah disebabkan kecederaan dirinya. Saya juga sudah maklumkan keadaan itu kepada cikgu-cikgunya.

Difahamkan, anaknya bersama beberapa pelajar lain dipanggil untuk dikenakan denda ketuk ketampi sebanyak 30 kali kerana tidak hadir ke sekolah.

IKLAN

“Anak saya tidak hadir ke sekolah pada 8 Januari lalu kerana mengalami cirit-birit. Saya sudah maklumkan hal berkenaan di dalam group WhatsApp yang dianggotai oleh guru-guru.”

Azlina menegaskan lagi bahawa keluarganya tidak mahu membesarkan isu tersebut namun laporan polis tetap akan dilakukan sebagai persediaan untuk sebarang kemungkinan.

IKLAN

[TIP KEWANGAN]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Akibat Tidak Hadir Ke Sekolah, Pelajar Alami Retak Lutut Selepas Didenda Ketuk Ketampi 30 Kali