Pelakon Harris Annuar yang merupakan anak kepada usahawan terkenal, Kak Ton telah mendedahkan bahawa dia bakal bergelar bapa selepas memaklumkan isterinya, Asha Merican kini sedang hamil cahaya mata pertama mereka.

Pelakon berusia 30 tahun itu telah berkongsi berita gembira tersebut sebaik kandungan isteri memasuki fasa trimester ketiga.

“Sebenarnya isteri saya dah mengandung banyak bulan, tapi kami memilih untuk merahsiakan. Jantina anak pun kami dah tahu tapi bila dah lahir nanti baru kami kongsi,” katanya.

Bercerita lanjut, Harris yang juga anak kepada usahawan terkenal Zaiton Hassan atau popular dipanggil Kak Ton berkata, isterinya mengalami mabuk atau alahan tertentu yang dianggap sangat unik.

[TRENDING] Wawa Zainal Hadiahkan Rumah Buat Mak Dan Ayah Di Semenanjung

[LAYAN SELERA] Buat Tauhu Sendiri. Mudah Dan Jimat. Yang Penting HALAL

IKLAN

“Isteri saya ada alahan yang pelik, dia tidak boleh dengar lagu-lagu Melayu atau Bahasa Inggeris nanti dia akan muntah tapi itu untuk trimester pertama.

“Tapi kalau nak elakkan dia daripada muntah kena bawa dia masuk ke dalam tangga kecemasan. Bila bau simen akan elakkan dia dari bau muntah.

“Asha juga alahan tidak boleh bau badan saya membuatkan saya terpaksa memakai sabun badannya agar miliki bau yang sama.

IKLAN

“Lebih kelakar lagi apabila kulit dia jenis sensitif dan hanya menggunakan sabun mandi untuk bayi, jadi dengan saya sekali guna sabun yang sama,” katanya.

Selain simptom berkenaan, Asha juga lebih gemar menikmati lauk Asam Pedas selain pernah mengidam untuk makan di depan Pantai Klebang, Melaka.

Sementara itu, pelakon drama Lelaki Kiriman Tuhan itu turut berkongsi kejadian lucu dimana dia menyangka alat ujian kehamilan adalah kit ujian kendiri COVID-19 sewaktu isterinya melakukan kejutan.

“Saya dengan dia pergi mini bulan madu di Cameron Highland, petang itu saya pergi joging apabila balik dari joging dia buat kejutan dengan letak alat ujian kehamilan bawah selimut.

IKLAN

“Mula-mula saya ingat dia positif COVID-19 sebab saya tak pernah tengok alat itu. Rupanya dia cakap dia mengandung, menangis juga saya masa itu,” kongsinya.

[TIP KEWANGAN]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Alahan Pelik Sewaktu Hamil, Isteri Harris Annuar Tak Boleh Dengar Lagu Melayu, Suka Bau Simen