Sejak pelakon jelita Nur Fazura telah berkongsi foto terkini anak sulungnya, Nur Fatima Aisya untuk tatapan peminat, instagramnya sering jadi perhatian untuk mengetahui perkembangan dirinya dan anaknya.‘Alhamdulillah, Tutup Pantang Day-44’- Fazura. Tahniah, Mama Fatima Dah Habis Pantang!

Nur Fatima lahir pada 2 Oktober 2020 lalu.Terbaru, semalam, menerusi insta story, beliau berkongsi video ringkas dengan memaparkan air mandi bunga serta melahirkan rasa syukur setelah tamat pantang selepas bersalin.

‘Alhamdulillah, Tutup Pantang Day-44’.

Untuk makluman, amalan mandi bunga adalah antara amalan yang dilakukan dalam tempoh berpantang selepas bersalin. Mandi bunga ini umpama terapi untuk memberi kesegaran kepada badan selepas bersalin.

Malah amalan ini jika dilakukan dengan sempurna, akan memberi seri pada wajah serta bentuk badan juga kembali langsing selepas melahirkan anak.

IKLAN

Menurut kakitangan Fazrina_postnatalcare, Mandi Bunga Aura Seri (Penutup Pantang) biasanya dilakukan selepas tempoh 40, 44 sehingga 100 hari. Ia membantu menaikkan seri wajah si ibu, mengembalikan tenaga serta aura si ibu dan juga menandakan bahawa si ibu sudah habis berpantang.

Dalam pada itu, mereka juga menyediakan menu berpantang buat artis popular ini. Katanya,  Fazura seorang yang teliti mengenai penjagaan semasa berpantang. Kakitangan pusat ini juga berkongsi antara menu pilihan Fazura.

IKLAN

SEDAPNYA MENU PANTANG FAZURA

‘Alhamdulillah, Tutup Pantang Day-44’- Fazura. Tahniah, Mama Fatima Dah Habis Pantang! ‘Alhamdulillah, Tutup Pantang Day-44’- Fazura. Tahniah, Mama Fatima Dah Habis Pantang! ‘Alhamdulillah, Tutup Pantang Day-44’- Fazura. Tahniah, Mama Fatima Dah Habis Pantang! ‘Alhamdulillah, Tutup Pantang Day-44’- Fazura. Tahniah, Mama Fatima Dah Habis Pantang! ‘Alhamdulillah, Tutup Pantang Day-44’- Fazura. Tahniah, Mama Fatima Dah Habis Pantang! ‘Alhamdulillah, Tutup Pantang Day-44’- Fazura. Tahniah, Mama Fatima Dah Habis Pantang!

IKLAN

Untuk rujukan Fattah Amin dan Nur Fazura melangsungkan pernikahan pada 27 November 2017.

Sumber:missfazura & fazrina_postnatalcare

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI