Semalam, instafemes dan juga usahawan muda Hafiz Mahamad berkongsi khabar duka yakni dia telah disahkan positif Covid-19. Berita tersebut dimuat naik menerusi laman sosial Instagram miliknya.

Harini hari pertama PKP & hari pertama saya sebagai #PositiveCovid19

PKP ni ingat nak spend time dgn family dekat rumah sebab sebelum ni jarang ada waktu free sepenuhnya

Nah, bangun je pagi bila terima result & terus amik bag bawa ke bilik bawah untuk saya Quarantine

 

Jelas Hafiz lagi, dia kerap kali membuat test namun keputusan yang diperoleh semuanya negatif. Namun siapa sangka, hari pertama PKP dilaksanakan, dia menerima khabar sedih apabila sah positif Covid-19.

IKLAN

Saya kerap buat swab test untuk pastikan diri saya okay. Balik dari kerja luar negeri atau beri bantuan mana mana pun, Alhamdulilah result masih negative

Last week saya & keluarga ada juga buat swab test, still negative tapi harini 1st day PKP saya disahkan positive. Alhamdulilah Allah makbulkan doa saya bila isteri, anak saya negative

Hopefully awak semua berada dalam keadaan baik tau. Siapa yg positive macam saya, insyaAllah kita doa baik baik & bertenang.

Dalam pada itu, dia meminta doa semua supaya dipermudahkan segalanya. Dalam masa yang sama, dia turut meninggalkan pesanan supaya semua orang berada di rumah bersama keluarga.

Mungkin ada kurangnya saya menjaga keselamatan diri & insyaAllah sama sama kita repair perkara ni

Siapa yg masih sihat & negative. Jaga diri baik baik waktu PKP ni, gunakan waktu ni bersama dengan keluarga awak sepenuhnya dkt rumah.

Doakan saya & keluarga baik baik tau

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Rata-rata selebriti dan warganet menitipkan doa semoga Hafiz dipermudahkan segala urusan dan cepat sembuh.

We all in this together

fatinyunhanimiii speedy recovery abang hafiz !
harrisannuar Get well soon brother!we all in this together!In Sha Allah dipermudahkan Amin
yzalibrhm Semoga Allah jauhkan Hafiz dan keluarga dari segala penyakit
_haaannii Cepat sembuh abang hafiz ! Allah nak suruh rehat kejap laa tuh sbelum nii keja tak berhenti jaa.
Allah uji sbb Allah sayang
eizzatiierwn Positif kan diri , kita berasa di situasi yang sama . Kuatkan diri buat taktahuje mulut orang tu dia taktahu apa kita cuba lakukan . Semoga dpermudahkan urusan 👍
ainaabeauty.wanii Allah. Ada hikmah semua ni. Semoga Allah permudahkan segala urusan abang hafiz, kak aina, team. Doa saya sentiasa ade untuk abang hafiz sekeluarga. Stay strong!
ain.naemah Semoga Abang Hafiz tetap kuat dan terima semua ni dengan hati yg terbuka..Abang byk tolong org selama ni..ingat Allah uji sbb Allah sayang❤❤❤

 

Sumber: hafizmahamad

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club