6 Disember yang lalu, pemain bola sepak JDT, Muhammad Syafiq Ahmad, 25, terlibat dalam kemalangan yang mengorbankan bayi lelakinya berusia 22 hari.

Dalam kemalangan melibatkan sebuah kereta jenis Toyota Vellfire berwarna hitam itu, turut maut adalah Zainab Wahab, 45, yang merupakan ibu mentua Syafiq dan warga Indonesia, Titik Sukamti, 30-an.

Sementara itu, Syafiq dan seorang lagi anak perempuannya, Aaira Nur Saffiyya, 2, cedera ringan manakala isteri beliau, Nur Amalina Nur Ain, 25, dilaporkan cedera parah.

Ekoran kejadian tersebut, ramai yang mendoakan semoga pasangan ini serta keluarga tabah dengan dugaan tersebut.

“Allah Sayang. InsyaAllah Anak Menanti Di  Syurga”.” Ziarah Syafiq & Isteri, Soalan Pasangan Ni Undang Sebak Ebit Lew!Dalam satu perkongsian, Ebit Lew berkesempatan menziarahi keluarga Syafiq Ahmad dan isterinya di Kedah. Lawatan tersebut dimuat naik bersama beberapa keping gambar ketika di kediaman keluarga pasangan tersebut.

IKLAN

“Allah Sayang. InsyaAllah Anak Menanti Di  Syurga”.” Ziarah Syafiq & Isteri, Soalan Pasangan Ni Undang Sebak Ebit Lew!Sebak sayu ziarah Syafiq Ahmad,Amalina dan keluarga di Kedah. Jarang saya menangis. Tadi tak dapat tahan menangis tadi. Kehilangan ibu dan anak serta bibik asbab kemalangan jalan raya.

Amalina masih belum boleh bangun. Tadi bercerita ujian kerana kasih sayang Allah. Allah sayang. InsyaAllah anak menanti dalam syurga.

“Allah Sayang. InsyaAllah Anak Menanti Di  Syurga”.” Ziarah Syafiq & Isteri, Soalan Pasangan Ni Undang Sebak Ebit Lew!Buat ibu yang baik insyaAllah semoga Allah ampunkan dosa beliau dan hadiahkan syurga Firdaus. Allah nak beri mereka berehat dan nanti dapat kembali bersama dalam syurga. Sabar ialah amalan yang teramat besar disisi Allah.

IKLAN

Sayu sebak dengar soalan Syafiq dan Amalina. Bagaimana nak bantu mak masuk syurga. Nak hadiahkan amalan buat arwah mak.

“Allah Sayang. InsyaAllah Anak Menanti Di  Syurga”.” Ziarah Syafiq & Isteri, Soalan Pasangan Ni Undang Sebak Ebit Lew!Banyak soalan dan luahan hati mereka. Baik sangat keluarga ini. Melihat air mata mereka sepanjang luahan dan berbual tadi. Hati saya jadi sebak sangat. Sempat juga berbual dengan abang aen ayah Amalina. Merindui arwah isterinya.

“Allah Sayang. InsyaAllah Anak Menanti Di  Syurga”.” Ziarah Syafiq & Isteri, Soalan Pasangan Ni Undang Sebak Ebit Lew!

IKLAN

“Allah Sayang. InsyaAllah Anak Menanti Di  Syurga”.” Ziarah Syafiq & Isteri, Soalan Pasangan Ni Undang Sebak Ebit Lew!

Ya Allah berilah kekuatan buat keluarga ini. Rahmati mereka. Bantu mereka melalui semua ini. Ya Allah,ampunilah arwah ibunya hadiahkan syurga FirdausMu.

Sumber : Ebit Lew

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club