Menjadi tradisi bila tibanya sambutan Hari Raya anak-anak diperantauan akan pulang ke kampung menemui ayah bonda tercinta. Malah detik inilah yang sangat-sangat dinanti setelah sekian lama tidak bersua muka untuk melepaskan rindu di hati.

Namun, dua tahun kebelakangan ini nyata sambutan Aidilfitri untuk anak-anak diperantauan tidak sama seperti kelaziman. Terasa hambar dan sayu, berikutan tidak dibenarkan untuk pulang ke kampung bagi memastikan rantaian Covid-19 dapat diputuskan.

Baru-baru ini pula telah tular sebuah perkongsian video milik @matd97 yang berkongsi kesedihan bila menerima pemberian berupa kuih muih, baju raya, samping dan sejadah daripada orang tuanya.

IKLAN
@matd97Dapaat Kirim Dari Kampung “rasa sebak gila pagi2 Buka Kotak Adaa😭😭 …” ##rayadiperantauan ##rindukeluarga♬ original sound – KassimSelamat🧞

IKLAN

Menjengah di ruangan komen, rata-rata turut berkongsi rasa yang sama dan turut bersedih memandangkan tahun ini kali kedua tidak dapat pulang ke kampung menyambut lebaran.

IKLAN

Anak Bujang Ni Menangis Terima Kiriman Ibu Ayah Di Kampung. Ramai Turut Bersedih, Lalui Nasib Yang Sama!Anak Bujang Ni Menangis Terima Kiriman Ibu Ayah Di Kampung. Ramai Turut Bersedih, Lalui Nasib Yang Sama!Sumber : matd97 

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI