Setiap kali Dato’ Lee Chong Wei (LCW) memuat naik perkongsian di media sosial miliknya, pasti membuatkan ramai terhibur. Tulisannya cukup melucukan dan ada sahaja kisahnya yangg membuatkan ramai geli hati.

Terbaru, LCW berkongsi cerita mengenai anak sulungnya yang meminta untuk makan buah kurma. Namun disebabkan anaknya ketika itu bercakap dalam bahasa inggeris, membuatkan dia salah faham yang anaknya mahu ‘date’.

Kisah tersebut mengundang kelucuan di kalangan warganet dan rata-rata menyifatkan anak bekas jaguh negara dalam sukan badminton itu kini banyak mewarisi sifat LCW selain wajah mereka juga mirip.

“Anak Cakap Lain, Papa Faham Lain. Terhibur Baca.” Anak Minta Kurma Disangka Nak Date, Cerita Lee Chong Wei Undang Lucu!

Bulan Ramadan menjelang. Chong Wei sekeluarga ingin mengambil kesempatan ini mengucapkan selamat menyambut Ramadan Al Mubarak kepada seluruh Muslimin dan Muslimat. Semoga bulan Ramadan yang suci ini memberi rezeki dan kekuatan baharu kepada semua, terutama ketika negara beransur ke phasa endemik. Marhaban Ya Ramadan, selamat menjalani Ibadah puasa. 

Kepada non muslim, jom kita sama-sama memberi penghormatan kepada kawan-kawan kita yang menunaikan ibadah puasa. I pun sudah berpesan kepada Kingston agar lebih bertolak ansur ngan kawan-kawan melayu kelas dia terutamya sessi rehat di sekolah. Ingatkan cerita Syihan & Amli puasa last year.. yg x ingat scroll balik je.

“Anak Cakap Lain, Papa Faham Lain. Terhibur Baca.” Anak Minta Kurma Disangka Nak Date, Cerita Lee Chong Wei Undang Lucu!Sidenote : Chong Wei dan Mew Choo juga telah membeli kurma untuk kawan-kawan Muslim, santapan berbuka puasa. Semalam baru beli, I pon letaklah kat atas meja makan. Kurma tu dalam kotak.

 

Tetiba Kingston muncul. Aku masa tu tengah baca berita kat telepon, sambil minum Teh Bawangchaji MY – 霸王茶姬 . Kingston tetiba tanya dalam English. Jarang dia pakai English.

“Anak Cakap Lain, Papa Faham Lain. Terhibur Baca.” Anak Minta Kurma Disangka Nak Date, Cerita Lee Chong Wei Undang Lucu!

IKLAN

Kingston :” Papa , can I have a date ?”

Tersembur teh aku. “ You are too young to have a date!! Anyway pretty or not first?“

Kingston :” Erm, skin a bit crumbled “

Me : “ Alamak old lady ka ?”

Kingston :” What old lady, I mean the date in the box.”

“Anak Cakap Lain, Papa Faham Lain. Terhibur Baca.” Anak Minta Kurma Disangka Nak Date, Cerita Lee Chong Wei Undang Lucu!

IKLAN

Baru then I tahu I dah dimalukan apabila I baca kotak kurma tu tertulis “Medjoul Dates”.

Selamat berpuasa!!!

祝福穆斯林朋友斋戒月斋戒功修顺利平安

#Ramadan2022

Sumber: Lee Chong Wei 李宗伟 

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Menunggu Kepulangan Yang Tak Akan Pulang.” Baru 3 Hari Habis Pantang, Suami Pula Meninggal Dunia, Kisah Wanita Ni Bikin Sebak!

ARTIKEL POPULAR: “Ya Allah Adik Gagah Juga, Kakak Tumpang.” Gelagat Comel Aafiyah Ditegur Tokti Menyakat Adiknya Bikin Ramai Terhibur

BACA INI JUGA : “Cantiknya Baby Khadeeja, Secantik Namanya. Muka Chinese Look.” Intan Ladyana Dedah Wajah & Nama Anak


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara