Shuib dan anak-anaknya, Uwais Al-Qarni, Dzahira Talita Zahra, Ariq Matin dan Ayash Affan kini kembali membina semula keluarga mereka dengan kehadiran ibu baru iaitu Watie Hanifiah. Bukan sebagai pengganti arwah Sarah, tetapi Watie sebagai tempat untuk anak-anak menumpang kasih.

Menerusi akaun Instagram Berita Kopak, telah diulangsiar satu video dari akaun TikTok Suciuwais yang merakamkan perbualan antara Makder dan Matin. Makder bertanyakan kepada Matin, “Matin ini anak siapa”.

Matin spontan menjawab dia anak daddy dan mummy. Kemudian Makder meneruskan pertanyaan dengan menyebut ‘ibu’. Jawapan Matin selepas itu membuatkan ramai yang sebak mendengarnya. Tak disangka jawapan Matin yang buatkan ramai netizen sebak.

“Anak Ibu Sampai Syurga…” – Matin

Kata Matin, dia anak ibu sampai syurga. Itu merupakan kenyataan yang tidak akan berubah sampai bila-bila. Ibu sedang berbahagia di sana dan pastinya gembira melihat Matin dan anak-anak yang lain mendapat kasih sayang yang sepenuhnya daripada ayah dan ibu baru mereka.

IKLAN

Jawapan yang diberikan oleh Matin ini meraih perhatian daripada warganet. Rata – rata netizen memuji jawapan yang Matin berikan dan ada juga yang berasa sebak dengan jawapannya itu.

Pandai sungguh Matin ini, jawapan yang pastinya membuatkan Watie sendiri tersentuh mendengarnya. Matin anak ibu dan mummy. Ramai yang yakin mummy akan sayangkan Matin seperti anak sendiri.

Untuk rekod, Shuib pernah mendirikan rumah tangga bersama penyanyi, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin pafa tahun 2011. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan empat cahaya matai aitu Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra, Ariq Matin dan Ayyash Affan.

IKLAN

Allahyarham Siti Sarah meninggal dunia pada 9 Ogos 2021 akibat jangkitan Covid – 19.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BeritaKopak (@beritakopak)

Sumber: Beritakopak

IKLAN

Baca artikel menarik lain di sini:

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Anak Ibu Sampai Syurga…” – Matin