Arkitek Meninggal Dunia Sarat Hamil Anak Ke 5, Sempat Tulis Catatan Terakhir

Ajal kematian itu rahsia dan ketentuan taqdirnya di sisi Allah. Dia-lah yang menetapkan dan maha mengetahuinya.

Apabila tibanya waktu kematian seseorang, tidak akan lambat atau cepat walau sesaat pun.

Dalam kita sihat, apabila ajal menjemput, tiada daya kita untuk menafikannya. Namun sebagai manusia dan hamba-Nya, kita pastinya mendoakan dan mahukan pengakhiran yang baik.

Artikel trending: Pada Usia 50 Tahun Azah Aziz ‘Maintain’ Cantik, Tak Buat Pembedahan, Makan Dua Sudu Nasi Je

Arkitek Meninggal Dunia Sarat Hamil Anak Ke 5

Khabar duka mengenai pemergian Allahyarham Aizura Zulkifli telah dikongsikan olen rakannya, Siti Suryani Yaakop yang meluahkan rasa sebak.  Menurutnya lagi arwah yang dikenali sebagai Kakak Ai baru sahaja membuat perkongsian mengenai dirinya mengalami sesak nafas dan batuk sejak mula hamil. Namun tidak menyangka ia merupakan catatan terakhir arwah.

Kawan-kawan sekalian.
Ni Kak Aizura Zulkifli. Beliau selalu sangat komen di post saya. Kakak senior masa saya di sekolah dulu. Orangnya lucu. Baik hati. Rendah diri walau dengan saya yang junior ni.
Kak Ai tengah mengandung. Semalam beliau post cerita pasal rasa sesak nafas. Batuk sejak mula mengandung. Hari ni dapat perkhabaran beliau telah pergi meninggalkan kita semua. Doakan semoga roh arwah ditempatkan disisi hambaNya yang beriman dan beramal soleh.

Arkitek Meninggal Dunia Sarat Hamil Anak Ke 5, Sempat Tulis Catatan Terakhir

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

SEMPAT TULIS CATATAN TERAKHIR LUAH RASA SESAK NAFAS

Allahyarham sempat menulis rasa tidak selesanya ketika hamil sebelum menghembuskan nafas terakhir. Malah dalam catatan terakhir itu, arwah membuat hastage dengan menyatakan catatan kehamilan di usia 40 tahun #catatanpregnantdiusia40.

Arkitek Meninggal Dunia Sarat Hamil Anak Ke 5, Sempat Tulis Catatan Terakhir

IKLAN

Nikmat bernafas, Nikmat berak, Nikmat kentut

Antara nikmat yang jarang kita syukuri. Sebab hari2 kita dapat buat tanpa masalah. Bangun pagi je nahhhh dah boleh hirup udara segar. Masuk toilet boleh melabur seperti biasa.

Sejak aku buka buku pink hari tu aku dah terbatuk2 kecil. Nurse ada tanya masa tu, tapi aku cakap sebab aku muntah lepas gosok gigi, so tekak tak selesa. Rupanya batuk tu bukan sekejap je.

 Batuk2 ni menyebabkan aku semakin mengah nak bernafas, sampai ofismate ingat aku pi jogging Bila batuk makin teruk, apa aku makan semua aku muntahkan balik. Semua. Aku jadi tak lalu nak makan lepas tu. Muntahkan makanan, tak makan, maka tak berak.

Few days lepas tu, hari selasa 18/10, aku batuk, mengah dan sakit dada belah kanan, kahak ada darah sikit. Aku pi klinik. Doktor bagi ubat batuk herba sahaja. Kalau sakit dada sangat boleh amik paracetamol. Ubat lain memang tak sesuai.

 Hari khamis, aku rasa agak ok dan ada selera makan. So pagi makan bihun kat opis. Tengah hari tu aku makan limau sejuk. Lepas makan limau tu rasa tak selesa kat dada kanan. Bukan rasa ketat, tapi rasa sakit mencucuk. Aku agak ni angin.

 Khamis malam dah start rasa tak larat, cakap kat husband tapi dia macam berbelah bahagi nak balik, ada urusan lagi. Aku macam dah tak kisah dah kalo dia tak balik aku call je la ambulans. Yam dengan Haajar pandai2 la survive. Aku takleh baring, sakit sangat. Tak ada posisi yang selesa. Aku just boleh tidur duduk je. Tarik nafas dan batuk rasa sakit sangat dada.

NAFAS TERCUNGAP

 Sebelum subuh husband dah sampai dari Johor. Dalam pukul 4 macam tu aku sakit dada sangat2. Nafas mencungap. Bila tarik nafas dalam2 rasa macam kena tikam. Aku decide amik paracetamol, kurang sikit sakit. Tak boleh tidur langsung, just pejam mata tahan sakit je.

IKLAN

 Jumaat aku sekali lagi pi klinik. Oksigen turun sikit so doktor bagi neb. Dapat ubat sembelit juga. Ha iye. Seminggu tak berak ok.

 Alhamdulillah now aku dah boleh nafas agak baik. Kalau baring masih tak selesa. Tarik nafas dalam2 still ada rasa mencucuk dada tu so aku just nafas pendek2 je. Semua aktiviti melibatkan otot dada dan perut macam batuk, bersin, muntah, menguap, tarik nafas dalam2, semua buat aku rasa sakit. Kahak pagi2 still ada darah pekat, agaknya aku batuk kuat sangat.

 Aku tak penah kena benda ni. Gerd ke apa memang tak pernah. Aku memang dah stop kopi, kurangkan gluten sbb rasa bloated lepas makan. Makanan tinggi histamin aku memang ada issue so sepanjang peknen jarang sangat aku amik.

 Doakan aku sihat macam biasa k. Gambo aku masa sakit buruk sangat. Aku masih tak berak ni. Doakan aku berak k. Ni je yang aku harapkan skrg

HAMIL ANAK KE-5

Luluh hati kala melihat perkongsian yang dipaparkan oleh Allahyarham pada 10 september lalu.

Allahyarham dan suami, Ahmad Zukhairi Sulaiman rupanya baru sahaja menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke 11.

Semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Dan semoga seluruh ahli keluarga tabah menghadapi dugaan Allah

IKLAN

Arkitek Meninggal Dunia Sarat Hamil Anak Ke 5, Sempat Tulis Catatan Terakhir

 UPDATE TERKINI:

Dalam pada itu, menerusi perkongsian Zaidi Harun  memaklumkan kematian Allahyarham Aizura Zulkifli diklasifikasikan kematian mengejut.

Makluman dari hospital, jenazah baru dibedah siasat kerana kematian diklasifikasikan mengejut oleh pihak polis. Proses lebih kurang 3-4 jam.
Kemudian akan diuruskan jenazahnya oleh qariah taman seterusnya akan disembahyangkan di Masjid Ar Rashiddin Alor Gajah.
InsyaAllah Jenazah dikebumikan di Pusara Aman Kg Jelatang.
Jangan lekang titipkan doa di bibir kalian semoga dipermudahkan urusan.
Perginya ke alam abadi seorang ibu bersama syahid kecil yang sangat disenangi keperibadiannya.
Arkitek Meninggal Dunia Sarat Hamil Anak Ke 5, Sempat Tulis Catatan Terakhir

Di Sebalik Populariti Kerjaya Sebagai “Mr. Pilot”.k

 

Nak tambah ilmu tentang penyusuan susu ibu, jom join webinar PERCUMA Ya, Aku Mampu Susukan Anak! secara ONLINE pada 29 Oktober 2022. Daftar nama anda di https://toko.ideaktiv.com/product/ya-aku-mampu-susukan-anak/
Arkitek Meninggal Dunia Sarat Hamil Anak Ke 5, Sempat Tulis Catatan Terakhir

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Arkitek Meninggal Dunia Sarat Hamil Anak Ke 5, Sempat Tulis Catatan Terakhir