Penularan wabak ini membuatkan setiap hari kita bimbang, tertekan dan takut jangkitan virus covid-19 ini makin meningkat.

Lantaran itu, kerajaan Malaysia telah mengarah perintah kawalan pergerakan dilanjutkan sehingga 14 April 2020.

Dalam tempoh itu, pelbagai aktiviti disarankan dilakukan dirumah termasuk mengadakan bacaan yasin dan doa di rumah agar rantaian covid-19 dapat putuskan segera.

Apa yang menarik mengenai menerusi perkongsian facebook Penduduk Kuarters Kulim, anggota polis mengadakan bacaan Yassin supaya virus bahaya ini disisihkan segera.

Apa yang pasti, biarpun tidak dapat membaca bersama secara dekat, mereka semua sepakat untuk membacanya dibalkoni masing-masing.

Ikuti perkongsian ini.

IKLAN

Muafakat

Baca Yassin Di Balkoni. Muafakat Cara Keluarga Kuarters Polis Trafik Kulim Ni.

 

25/3/2020 : Hari Ke-8 Kuarantin.
Kuarters Polis Trafik Kulim mengadakan bacaan Yassin dari balkoni rumah masing2.. Wlaupon xdpt bersama2 baca disurau tp kami ttp adakan di balkoni masing2 ckup untuk doa bersama2 kami hapuskan covid19 ini.. Insha Allah..
Dan SELAMAT HARI POLIS YANG KE-213 kepada suami2 & isteri2 warga kuarters.

IKLAN

BACAAN YASIN DI BALKONI

Baca Yassin Di Balkoni. Muafakat Cara Keluarga Kuarters Polis Trafik Kulim Ni. Baca Yassin Di Balkoni. Muafakat Cara Keluarga Kuarters Polis Trafik Kulim Ni. Baca Yassin Di Balkoni. Muafakat Cara Keluarga Kuarters Polis Trafik Kulim Ni. Baca Yassin Di Balkoni. Muafakat Cara Keluarga Kuarters Polis Trafik Kulim Ni.

RAIKAN HARI POLIS 

IKLAN

Baca Yassin Di Balkoni. Muafakat Cara Keluarga Kuarters Polis Trafik Kulim Ni.

DOA DI JAUHKAN WABAK VIRUS

Baca Yassin Di Balkoni. Muafakat Cara Keluarga Kuarters Polis Trafik Kulim Ni.

Sumber: Penduduk Kuarters Kulim

.