Jika kita ada membela kucing di rumah, tentu kita akan berasa bimbang dan sedih bila melihat kucing peliharaan yang dianggap sebagai ahli keluarga tiba-tiba sakit. Tentu sahaja kita akan cuba berikan ubat agar segera pulih.

Pun begitu, diakui bukan mudah sebenarnya untuk kita memberikan ubat kepada kucing kesayangan. Tersilap cara ubat tidak berjaya ditelan bahkan lebih teruk lagi bila kucing mula bertindak kasar dengan mencakar kita kerana tidak selesa dengan cara pemberian ubat yang kita lakukan.

 

 

Tapi jika kena tekniknya, mudah sahaja. Ini sebagaimana perkongsian video di laman TikTok oleh @ikahazira, rupanya ada dua teknik yang boleh kita lakukan untuk memberi ubat kepada kucing dengan mudah dan pantas.

@ikahazira1234tq Nureal My Niece for video##catlovers ##fyp♬ original sound – Ika

Meninjau di ruangan komen, ramai juga warganet turut berkongsi cara dan tip memberi kucing ubat malah ada juga berkongsi pengalaman ‘diserang’  kucing semasa memberikan ubat.

IKLAN

“Bagi Kucing Makan Ubat Macam Kena Jampi.”-Dr Ni Tunjuk Skil, Warganet Pula Kongsi Pengalaman!

 

 

IKLAN

 

“Bagi Kucing Makan Ubat Macam Kena Jampi.”-Dr Ni Tunjuk Skil, Warganet Pula Kongsi Pengalaman! “Bagi Kucing Makan Ubat Macam Kena Jampi.”-Dr Ni Tunjuk Skil, Warganet Pula Kongsi Pengalaman!

Sumber : @ikahazira1234

 

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK INI JUGA

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Bagi Kucing Makan Ubat Macam Kena Jampi.”-Dr Ni Tunjuk Skil, Warganet Pula Kongsi Pengalaman!

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI