Biasanya setiap kucing yang dipelihara akan diberi nama oleh pemiliknya, paling biasa dengan panggilan Comel, Oyen, Comot, Tompok, Putih dan sebagainya berdasarkan ciri-ciri yang ada pada kucing tersebut.

Tapi jangan rasa pelik, bila ada sahaja kucing diberi nama Tupperware oleh seorang anak kecil sebagaimana yang dilaporkan Suara.com, dengan beranggapan kucing tersebut tidak akan dibuang oleh ibunya kerana kucing tersebut adalah ‘Tupperware’.

Bijak sungguh anak ini, maklumlah jangan dibuat main bekas makanan berjenama Tupperware memang sangat ‘disayangi’ oleh kaum ibu. Pantang kalau hilang mesti tidak senang duduk dibuatnya. Boleh bising satu rumah, dipaksa semua orang dalam rumah cari tupperware tersebut sampai jumpa.

Mungkin sebab ini juga kanak-kanak ini memikirkan jalan selamat untuk anak kucing ini tinggal di rumahnya tanpa dibuang oleh ibunya bila menamakan Tupperware.

Foto yang dimuatnaik oleh ibunya ini jelas menunjukkan betapa anaknya yang bernama Aji cukup menyayangi Tupperware dan hingga tular kisahnya di media sosial hingga ada antaranya memberi komen yang agak lucu pada kanak-kanak ini.

“Aji lucu banget eh pintas kasih nama,” ujar Sri Purwanti.

“Bagus ji, jenius memang Aji ini,” kata @nanaradiashanty.

“Sekalian ji kasih namanya IPhone biar nggak dibuang,” ujar @yuniirtika.

“Pintar Aji, dibuang nggak, kasih pinjam tetangga boleh,” ucap @ellyt.

Sumber : Suara.com

 

IKLAN

Nak tahu, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM500 nak beri kepada anak-anak anda! Caranya mudah sahaja, anda perlu kongsikan perasaan rasa bangga menjadi anak Malaysia.

Untuk maklumat lanjut layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

Bersempena Bulan Kemerdekaan, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM300! Cara nak dapatkannya mudah sahaja, ayuh sertai Pertandingan Berbalas Pantun Anak Merdeka dengan mendaftar di https://toko.ideaktiv.com/product/pertandingan-berbalas-pantun/   atau Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

IKLAN

Jom sertai E-Keluargagader BELAJAR ONLINE BERKEBUN CILI DI HALAMAN RUMAH dengan daftar segera di https://toko.ideaktiv.com/product/berkebun-cili-di-laman-rumah/ atau Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club