Belanja Tak Perlu Bawa Duit, Hanya Tap, Check & Go, Mudah Sangat Bila Guna Kad Debit!

Seiring peredaran dan kemajuan teknologi, kehidupan kita kini dilihat semakin maju dan canggih. Umpamanya lihat sahaja untuk melakukan proses pembelian barangan atau pembayaran perkhidmatan, tanpa ada duit tunai di tangan sekali pun kita masih boleh lunaskan bayaran tersebut bila adanya kad debit bersama kita.  

Senang cakap, adanya kemudahan menggunakan kad untuk transaksi di zaman ini adalah cukup selamat dan semudah ABC untuk dipraktikkan!

Apa Kelebihan Kad Debit Ni?

Kad Debit ini bukan sekadar kad biasa-biasa malah mempunyai faedah besar yang dapat dimanfaatkan oleh pengguna. Ianya menjadikan transaksi boleh dilakukan dengan cepat, selamat dan mudah. Rugi pula sekiranya ada antara kita yang tidak menggunakan kemudahan yang ditawarkan oleh pihak bank. 

Belanja Tak Perlu Bawa Duit, Hanya Tap, Check & Go, Mudah Sangat Bila Guna Kad Debit!

Transaksi Dengan Kad Debit 

  1. Akses Mudah

Tanpa perlu lagi kita ke mesin ATM beratur panjang untuk mengeluarkan wang, hal ini memang cukup melecehkan. Lagi-lagi jika kita tiba-tiba ingin membeli namun tiada pula wang tunai di tangan, menjadi masalah besar pula terpaksa mencari mesin ATM. 

Namun masalah ini tidak akan berlaku jika menggunakan kad debit, ini kerana kad debit tersebut dapat akses terus ke akaun bank dan pembayaran boleh dilakukan serta merta.  

Belanja Tak Perlu Bawa Duit, Hanya Tap, Check & Go, Mudah Sangat Bila Guna Kad Debit!

2. Pembayaran Lebih Cepat

IKLAN

Pembayaran lebih cepat di sini bermaksud masa untuk menunggu proses pembayaran di kaunter lebih pendek dan pengalaman pembelian yang lebih lancar. Dalam erti kata lain, bila kita bawa kad debit ketika membayar di kaunter kita tidak lagi perlu bersusah-payah untuk mengira wang yang perlu dibayar kepada juruwang. ‘Tap’ sahaja kad dan selesai urusan pembayaran, mudah bukan? 

Belanja Tak Perlu Bawa Duit, Hanya Tap, Check & Go, Mudah Sangat Bila Guna Kad Debit!

3. Pin Keselamatan

Bukan itu sahaja, dengan penggunaan kad debit ini ianya lebih selamat untuk di bawa ke mana-mana. Ini kerana setiap transaksi yang melebihi RM250 ke atas memerlukan PIN, sekali gus dapat membantu mengurangkan kerugian anda sekiranya kad debit hilang atau dicuri.

4. Kurang Risiko

Bila ke mana-mana tidak lagi perlu risau kehilangan wang yang berkepuk-kepuk di dalam dompet. Bawa sahaja sekeping kad debit, jiwa pun tenang. Nak berbelanja gunakan sahaja kad tersebut, dan secara automatik penggunaan wang akan ditolak terus daripada akaun simpanan yang ada. Jadi nampak bergaya bukan? 

IKLAN

Bahkan kita juga boleh terus semak sendiri sama ada wang tersebut telah ditolak ataupun belum daripada akaun kita. Memang tidak akan ada unsur penipuan berlaku!

Belanja Tak Perlu Bawa Duit, Hanya Tap, Check & Go, Mudah Sangat Bila Guna Kad Debit!

5. Belanja Dengan Apa Yang Kita Ada

Diakui juga dengan menggunakan kad debit, secara tidak langsung kita juga lebih disiplin dalam berbelanja mengikut sumber kewangan yang kita ada memandangkan penggunaan kad debit ditolak terus dari akaun bank yang kita ada.  Jadi tidak akan berlaku berbelanja melebihi kemampuan.   

6. Kos Lebih Rendah

Memang Terbaik! Guna kad debit tiada lagi caj denda, bayaran lewat dan sebagainya terjadi lagi dalam sejarah akaun kita sebelum ini seperti mana sebelum ini ketika kita membuat pembayaran lewat untuk sebarang bil. Ini kerana dengan kad debit apa yang kita belanjakan itulah kos yang ditolak daripada akaun. 

IKLAN

7. Tanpa Had Minima

Anda pasti senang hati kerana kad debit ini boleh digunakan tanpa had perbelanjaan minimum, dari semahal-mahal harga hinggalah ke semurah-murah harga semuanya boleh menggunakan kad debit. Memang cukup mudah untuk berbelanja! Bukan itu sahaja malah kita juga mesti menyemak setiap transaksi yang telah dilakukan. Ini penting bagi memastikan jumlah bil yang dibayar bertepatan dengan perbelanjaan yang digunakan. Sekali gus kita dapat pastikan peniaga tidak memasukkan sebarang caj yang tidak dibenarkan apabila membayar menggunakan kad debit/kredit.

Belanja Tak Perlu Bawa Duit, Hanya Tap, Check & Go, Mudah Sangat Bila Guna Kad Debit!

Jom Guna Kad Debit

Jika ingin disenaraikan memang terlalu banyak kebaikan menggunakan kad debit, jadi selepas ini bolehlah disyorkan kepada sesiapa yang masih belum ada kad debit untuk memilikinya. Untuk maklumat lanjut, klik saja pautan di bawah ini. 

Website: https://www.paywithdebit.com.my/

FB: https://www.facebook.com/PayWithDebit

IG: https://www.instagram.com/paywithdebit/

Twitter: https://twitter.com/PayWithDebitMencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI