Pelbagai idea kreatif muncul bila mana berlaku bencana. Semuanya demi untuk memberi kemudahan kepada yang memerlukan.

Itulah yang berlaku bila mana banjir besar melanda kawasan Shah Alam baru-baru ini. Seorang pengguna Facebook, Albert Chung, berkongsi idea lelaki berbangsa India yang membantu mangsa banjir yang tidak boleh mengecas telefon bimbit.

“Berfikir Di Luar Kotak,” Lelaki Ni Kongsi Idea Guna Generator Untuk Cas “Phone” Percuma Untuk Mangsa Banjir. Kreatifnya!

Lelaki ini berfikir di luar kotak dengan membawa generator untuk menyediakan perkhidmatan mengecas telefon bimbit secara percuma kepada mangsa banjir dan orang ramai yang berada di kawasan Taman Sri Muda, Shah Alam.

“Berfikir Di Luar Kotak,” Lelaki Ni Kongsi Idea Guna Generator Untuk Cas “Phone” Percuma Untuk Mangsa Banjir. Kreatifnya!Lelaki itu membawa generator tersebut dengan menggunakan kenderaan 4×4.

IKLAN

Nak membantu orang, ada banyak cara, hebat brother ini sebelah khemah kami,” katanya.

Dalam keadaan yang gawat, bantuan seperti itu sememangnya sangat berguna dan boleh membantu melancarkan urusan orang ramai.

Memang terbaik idea yang dikongsikan ini. Bermanfaat untuk ramai yang memerlukan.

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Saya Terima Dengan Sabar, Reda & Syukur.” Nora Ariffin Selamat Bergelar Isteri, Sahabat Arwah Suami Jadi Pilihan!

ARTIKEL POPULAR: “7 Tahun 7 Kek Birthday. Pengsan Mak Hang.” Che Ta Penuhi Hajat Aaisyah Sempena Hari Lahir. Mak & Anak Lawa, kek Pun Cantik!

“Mak Paling Happy Saya Rasa.” Lee Chong Wei Terima Anugerah Ijazah Kehormat Doktor Sains Sukan, Warganet Titip Tahniah!

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club