Sejak kebelakangan ini, semakin menjadi-jadi isu curang dan orang ketiga dalam rumah tangga diperkatakan. Ini bukanlah perkara baru, namun ianya semakin didedahkan kerana sikap ‘orang ketiga’ yang tidak serik-serik mengganggu rumah tangga orang dan juga sikap berani mereka yang dilihat ‘biadap’.

Selepas pendedahan dari beberapa orang artis mengenai perkara ini, ramai yang tampil memberi pandangan mengenai isu ini. Ada juga yang berkongsi pengalaman mereka berhadapan dengan perkara ini.

Sehubungan itu, penyanyi nasyid wanita Bienda menasihat para isteri untuk tidak mengalah jika berdepan dengan masalah rumah tangga apatah lagi masalah gangguan orang ketiga.

Menerusi temu bual dalam program Wanita Hari Ini (WHI), Bienda meminta para isteri untuk mengubah keadaan daripada hanya berserah.

[TRENDING] “Dua-dua Princess Umi.” Ramai Puji Cara Isteri Fizo Omar Layan Maryam

[LAYAN SELERA] Buat Tauhu Sendiri. Mudah Dan Jimat. Yang Penting HALAL

IKLAN

“Isteri-isteri jangan mengalah. Kita cuba ubah keadaan itu tapi kena selalu dengan suami sebab suami kadang-kadang dia tak cakap tapi suami ni dia manja dia nak kena selalu dekat dengan dia.

“Kena selalu ikut dan ada dengan dia even media sosial dia pun kita kena pantau, jangan lepas tangan! Jangan rasa malaslah nak fikir sebab kita malas, kita buka ruang.

“So kita kena fikir, tak kisah kita ada anak-anak ke, kadang-kadang orang cakap kita kena bertahan sebab ada anak-anak… jangan! Kita jangan kalah dengan skandal!” kata Bienda.

IKLAN

Malah, pelantun lagu Penantian itu turut memberi tips dan doa kepada para isteri amalkan untuk kebahagiaan rumah tangga.

“Kita isteri, Allah dah rezekikan kita jodoh dan suami kita pun kena sama-sama doakan banyak-banyak untuk suami kita, Ya Allah Ya Tuhanku, bukakanlah pintu hati dia Ya Allah untuk selalu melihat aku cantik, aku ini cukup untuk dia, tundukkan pandangan mata dia untuk melihat wanita-wanita lain.

“Ini tips, doa itu penting dan Bienda cakap benda tu betul. Honestly, Bienda kata memang sangat-sangat berhasil,” kongsinya lagi.

Semoga perkongsian dan pandangan dari Bienda ini memberi manfaat kepada para isteri di luar sana.

IKLAN
@whitv3malaysia_official Replying to @Ikan Kaloi339 kita isteri jangan mengalah dengan skandal #whitv3 #curang #skandal #fyp ♬ Tertawan Hati – Awdella

[TIP KEWANGAN]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Bienda Kongsi Amalan Doa Untuk Para Isteri Agar Suami Tundukkan Pandangan Melihat Wanita Lain

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI