Melihat dinding rumah yang ada kesan rekahan memang menyakitkan mata, terasa tidak sempurna kediaman yang dihuni.

Pun begitu, mencedok idea yang dikongsikan oleh puan Nor Surianty ini mungkin ada baiknya untuk atasi masalah tersebut buat sementara waktu.

Modal yang diperuntukkan pun bukanlah besar, dan sesiapa pun boleh lakukannya. Jadi jom semak perkongsian ini.

Cover dinding retak… en somi dok sebut ja… camana nak tutup retak kat dinding tu.. so taraaaa.. tu hasilnya bila isteri campur tangan..

Dan ini hasilnya, dengan hanya menggunakan form 3D Sticker yang dibeli dikedai eco siapa sangka bukan sahaja mampu menutup pandangan mata daripada melihat dinding rumah yang retak malah memberi gaya dekorasi yang menarik.

Idea tu datang sendiri ja.. sebab dah lepas treatment dinding tu… buruk ja rupanya… kalau nak cat balik pun.. masih nampak.. so saya fikir letak ja sticker tu.. lagipun dah nak raya.. nanti tetamu datang nampak buruk ja rupanya.

Lama dinding tu dah macam tu.. dekat 6 bulan jugak.. sebab husband dok continue wat treatment.

Tempoh masa dalam kurang dari 1 jam sebab nak kena gunting 3D form tu ikut kreativiti dan kos cuma RM 8.40 sahaja.

Ternyata dengan modal yang tidak seberapa tetap memberi efek yang menarik untuk kediaman ini.

Melakukannya juga cukup mudah, hanya gunting blok-blok tersebut dan tampalkan mengikut kreativiti.

Sumber : Nor Surianty Othman via kelab kaki deko barang eco/mr. diy