Liana Rosli atau mesra disapa sebagai Kak KM dilihat sebagai seorang ibu yang sangat menyayangi serta menyokong anak-anaknya. Bahkan jika mereka cemerlang dalam pelajaran, usahawan ini tidak akan teragak-agak untuk memberi ganjaran yang besar kepada mereka.

“Bodoh Tak Apa Lagi Tapi Jangan Tipu Aku.” Kak KM Pantang Kalau Anak Menipu!

Biarpun dia seorang ibu yang selalu memanjakan anaknya, Kak KM berkongsi tentang perkara yang membuat dia marah pada anak-anak. Hal ini ditanyakan oleh follower Kak KM dan dia tidak bersembunyi tentang hal tersebut.

Menurut ibu beranak empat ini, dia tidak kisah kalau anaknya kurang pandai dalam pelajaran tetapi yang paling menjadi kepantangan buat dirinya adalah sekiranya mereka menipu. Dia turut menerapkan nilai bahawa anak yang menipu ibu, hidup mereka tidak akan selamat.

IKLAN

“Jangan menipu aku, aku benda lain tak ada hal. Aku sekolah bodoh pun tak apa lagi tapi jangan menipu aku.”

Jom tonton video ini;

@sweetdarakmbeautyjanga sesekali menipu org tua …

♬ original sound – Kmbeauty

Namun kata Kak KM setakat ini anak-anaknya tidak pernah membohongi dirinya lagi tetapi dia tidak menafikan sekiranya di ‘belakang’ dirinya ada mereka berbuat begitu. Dia mengatakan tidak selamat anak yang menipu kedua orang tuanya jadi dia menitipkan pesanan pandai-pandailah untuk mereka fikirkan tentang hal itu.

IKLAN

“Bodoh Tak Apa Lagi Tapi Jangan Tipu Aku.” Kak KM Pantang Kalau Anak Menipu!

Sebenarnya sebagai ibu ayah, memang kita tak harapkan banyak dari anak-anak. Mereka mempunyai peribadi yang baik serta bersikap jujur dengan kita adalah satu nikmat yang sangat kita syukuri. Memang benar kata anak kepada pelakon lagenda, Normah Damanhuri ini apabila perkara yang menjadi kepantangan untuk dirinya adalah apabila anak-anak menipu.

IKLAN

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Dapatkan perkongsian lebih menarik dari Tik Tok Keluarga @keluarga.my

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI