Sekali pandang bila dinding rumah dihias dengan cermin bersaiz besar ia akan mampu memberi impak mewah dan bergaya.

Pun begitu, tidak dinafikan untuk merialisasikan impian tersebut memerlukan kos, apatah lagi jika ukurannya penuh satu dinding.

Oleh itu, apa kata cuba cara yang dikongsikan ini untuk lebih jimat dan mampu beri impak wow.

Ini perkongsiannya.

Sekeping RM2.10 di kedai RM2.. Beli ikut berapa keping nak pakai.. Beli lebih tak pa.. Spare ganti yang pecah. Kena ulang kedai banyak kali sebab depa tak da banyak stock. Gunting plastik kat belakang cermin cermat-cermat, jangan sampai calar yea.

Lukis kat dinding nak lekat macam mana. Kalau nak ada gap ukur siap-siap gap tu. Kalau malas nak potong.. Lekat jea terus 4 segi tepat.

Potong cermin guna pemotong cermin.. Rm7.50 ja kt Mr.DIY. sapu minyak tanah sebelum potong. Cermin mata keselamatan kena pakai. 

Mula la melekat ke dinding.. Patikan gam yang digunakan kuat yea.. Saya gunakan brand Ace. Gam dia mcm gam tikus

IKLAN

Hampir siap.. Cermin lebihan kecik-kecik tu.. Tindan kat bucu dia. Tak da dalam plan pun.. Tapi lawa gak. Soo.. Lekat semua bucu.

Last pieces akhirnya.. Selepas 2minggu.

Frame.. Sy beli online.. Rubber bukan kayu. Berat nak mampoih habaq hang. Potong ngam pen knife jea. Kalu boleh guna frame kayu yea. Dato dah tersilap beli.. Soo.. Guna jugak la.

Spray warna coklat.. Nak bagi nampak macam warna kayu.

IKLAN

Disebabkan terlampau berat.. tak boleh gam saja. Kena skru frame tu le dinding.. Rosak cat aku.

Kena cat sekali lg. Selepas palam lubang skru tadi. Nak ambil hati bini tak susah pun.. Cat lebih tu… Tulis 2/3 patah ayat romantik sikit.. Bagi dia teringat setiap kali tengok cermin tu… Hehehe

Siap juga akhirnya. Cuci cermin dengan glass cleaner guna Surat khabar.. Berkilat baq hang..

Deco sikit untuk majlis harijadi Naail & Miqael.