Ruang tamu nampak lebih menyerlah dan cantik bila dipasang bersama TV wall secara binaan dalaman.

Pun begitu, tidak dinafikan ianya memerlukan kos yang tinggi. Namun bila dilakukan DIY seperti yang dikongsikan oleh Mas Indra Sulaiman ini, nyata kos yang digunakan hanyalah RM200 sahaja.

Perkongsian ini bolehlah dijadikan inspirasi buat yang ada ilmu bertukang secara asas.

Hantam la labuu..janji siap

Ingat nak beli kayu bluti 3″ x 3″..sekali survey harga dia..erkk…krik krik

Last-last pakai plywood 2 keping + skru apa yang patut + stapler gun + wallpaper..total kos lebih kurang rm200..dapatlah buat 10 tiang..ok kot.

Abam2 otai jgn kecam ye

Langkah 1

Langkah 2

Langkah 3 : Gunakan mata grinder jenis bulat. Kat Diy ada jual murah je..Nak buang selumbar kat plywood tu..pakai kikir pun boleh.

Langkah 4 : Saya guna barang yang dah ada je..3-4 ari baru siap semua.

Langkah 5 : Lekat plywood tu pakai heavy duty stapler gun

IKLAN

Langkah 6 : Pasang L bracket / angle bracket

Langkah 7 :

Langkah 8 : Balut dengan wall sticker . Boleh juga dibeli secara online

IKLAN

Langkah 9 : Ratakan dengan kain untuk hilangkan gelembung angin.

Langkah 10 : Saya ukur ngam-ngam..tapak dia pasang besi bracket..ejas dulu lubang skru. So boleh berdiri..kalau nak ubah cabinet ke tmpat lain pun senang..portable

Langkah 10 :  Siap

Sumber : Mas Indra Sulaiman

 

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club