Isteri mana yang tak terharu kan bila mana suami membuat kejutan sempena hari lahir. Bagi,  Nur Syahirah A Rahman isteri kepada Fad Bocey dalam satu perkongsian meluahkan rasa terharu dengan usaha suaminya yang merancang kejutan majlis hari jadi buat dirinya.

Mesra dengan panggilan Syeera, jelas ibu kepada 3 cahaya mata ini tidak menyangka suaminya itu sanggup menyamar sebagai maskot dan memberikan bunga ros kepadanya sebaik sahaja tiba dilokasi ‘rahsia’ majlis hari jadinya.

Momen tersebut diluahkan Syeera menerusi kemas kini terbaru di akaun Instagramnya hari ini.

“MasyaAllah what a wonderful birthday I had this year. Daddy, mommy tak hidu apa langsung tahun ni sebab selalunya dia buat kerja mesti kantoi. semalam rupanya dia cuti pun tak tahu langsung sebab dia bangun keluar pi kerja macam biasa.

“Rupanya dah ada plan pakai masscott hantarkan hadiah, dia tunggu bunga ros siap. Tepat ja pukul 1 lebih memang patutnya timing dia balik kerja la.

“Ting tong, terpacak la masscot unicorn depan rumah. Yang kita ni pun tanya la siapa hantar. Dia cakap Fad hantar tapi Fad tak balik lagi. Elok pusing belakang dia buka kepala ya Allah dia yang dalam unicorn tu.

“Then malam dia just cakap saya bawa awak dinner. Kita bawa semua, mama, abah dengan anak-anak so kita ikutkan je lah.

“Mana dengan silap jalan, pastu dah sampai kedai silap kedai pula. Lepas tu jauh kedaung nak jalan ke restoran yang betul.

“Terpacak ja depan tu I can see the decorations yang cantik and my friends there! Padahal semua cakap meeting la busy la, yang Fad cakap depa ambik barang la,” tulisnya.

IKLAN

Tambah Syeera lagi, dia tidak dapat membalas jasa Fad sebaliknya hanya mampu mendoakan yang terbaik buat suami tersayang.

“Daddy effort awak. Saya tak boleh nak balas benda yang sama tapi saya doakan awak dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang sihat dan sentiasa dalam rahmat Allah S.W.T.

“Special give tahun ni handbag. Awak tahu saya tak suka habiskan duit beli beg mahal-mahal. Saya tak pernah malu pakai beg murah-murah tapi saya hargai apa awak bagi.

“Saya tahu awak suka tengok saya pakai beg macam tu tapi saya lagi suka tengok awak dengan anak-anak mewah dari saya. Saya tak minta benda lain selain doakan saya jadi isteri yang baik, solehah dan awak selalu ada untuk kami.

“Memang sifat manusia selalu tak bersyukur, selalu merungut, selalu cakap suami itu lah ini lah tapi jauh disudut hati awak tetap nak bahagiakan saya.

IKLAN

“Saya harap kita bahagia sampai ke syurga. Terus jadi ketua keluarga yang dapat bimbing saya dan anak-anak.

“Terima kasih daddy untuk segalanya, terima kasih masih sabar layan karenah saya. First time saya rasa awak letih sangat sampai tertidur dekat sofa. Dari pagi bawa ke petang sampai lah ke malam. Hanya Allah dapat balas jasa awak.

“Buat para suami, bukan nilai hadiah yang kami minta. Cukup dengan kasih sayang, layanan yang baik dan hargai kami sebagai isteri,” coretnya.

View this post on Instagram

mashaAllah what a wonderful birthday i had this year .daddy ,mommy tk hidu apa lansung tahun ni .sbb selalunya dia buat kerja mesti kantoi .semalam rupanya dia cuti pun tktau lnsung .sebab dia bangun keluar pi kerja mcm biasa . . rupanya dah ada plan .pakai masscott hantarkan hadiah ,dia tunggu bunga rose siap .tepat ja pkul 1 lebih mmg ptotnya timing dia balik kerja la .ting tong ,terpacak la masscot unicorn depan rumah .yg kita ni pun tanya la spa hntr .dia cakap fad hntar .tpi fad tk balik lgi .elok pusing belakang dia bukak kepala ya Allah dia yg dlm unicorn tu 😂😂😂😂 . Then malam dia just cakap sy bwk awak dinner .kita bwk semua mama abah dgn anak2 .so kita ikutkan je lah .mana dengan silap jalan ,pastu dah smpai kedai silap kedai pulak .pastu jauhhhh kedaung nk jalan ke restoran yg btul .terpacak ja depan tu i can see the decorations yg cantik and my friends there !!!!!! 😭😭😭😭 .padahal semua ckp meeting la busy la .yg fad cakap depa ambk brg la . . daddy effort awak 😭😭😭 .sy tkleh nak balas benda yg sama tapi sy doakan awak dimurahkan rezeki ,dikurniakan kesihatan yg sihat dan sentiasa dlm rahmat Allah swt .special give tahun ni handbag .awak tau sy tk suka hbeskan duit beli beg mahal2 .sy tk penah malu pakai beg murah2 .tpi sy hargai apa awak bgi .sy tau awak suka tengok sy pakai beg mcm tu .tapi sy lgi suka tengok awak dengan anak2 mewah dri sy .sy tk mintak benda lain selain doakan sy jdi isteri yg baik ,solehah dan awak selalu ada utk kami . . mmg sifat manusia selalu tk bersyukur ,selalu merungut ,selalu cakap suami itu la ini la .tapiiiii jauh disudut hati awak tetap nak bahagiakan sy .sy harap kita bahagia sampai ke syurga .terus jadi ketua keluarga yg dpt bimbing sy dan anak2 .terima kasih daddy utk segalanya ,terima kasih masih sabar layan kerenah sy .first time sy rasa awak letih sgt sampai tertidur dkt sofa .dri pagi bawak ke ptg smpai la ke malam .hanya Allah dpt balas jasa awak . . buat para suami ,bukan nilai hadiah yg kami minta .cukup dengan kasih sayang ,layanan yg baik dan hargai kami sbg isteri ❤️

A post shared by Syaheera❤️Fadzlie (@syaheeraarahman) on

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada tahun 2015. Hasil perkahwinan itu, pasangan ini dikurniakan tiga cahaya mata, Adrazin Hayyan, Adrazin Zayyan dan Nur Aminah Mishall.

Sumber: IG syaheeraarahman