Kehidupan rumah tangga yang bahagia tentu jadi impian setiap keluarga, bukan? Sayangnya, kesibukkan menjadikan suami alpa  dengan kemanisan berumahtangga.

Oleh itu, inspirasi untuk menjadikan hubungan itu semanis kurma, suami harus memainkan peranan. Jom kita ikuti panduan ini.

Cahaya Cinta Isteri Makin Mendalam Bila Suami Lakukan Ini. Mudah Aje Encik Suami!

1.Berikan  pelukan

Setelah seharian penuh bekerja di pejabat dan menguruskan anak-anak, berikan pelukan kepada isterimu. Entah dia bahagia, sedih, marah, atau puas, pelukan selalu hadiah luar biasa dari suaminya. Tunjukkan padanya, tanpa isyarat seksual yang terlibat bahawa kamu mencintainya dan ingin dekat. Selain itu pelukan juga mengisyaratkan bahawa kamu merindukannya dan senang bertemu kembali dengannya.

IKLAN
  1. Genggam tangannya di depan umum

Beberapa wanita tidak suka pernyataan cinta di depan awam, tetapi jangkaulah dan genggamlah tangannya. Genggaman tangan yang kamu lakukan membuatnya merasakan bahawa kamu bangga dia miliki kamu dan dia akan berjalan dengan lebih tegap dan tersenyum lebih lebar.

  1. Biarkan dia yang memilih

Baik dalam memilih filem untuk ditonton maupun kegiatan untuk dilakukan. Dia perlu tahu bahawa pendapatnya penting dalam pernikahan kalian. Bergiliran membuat pilihan-pilihan kecil menjadikan kompromi lebih mudah bahkan pada pilihan-pilihan yang lebih besar.

IKLAN
  1. Jangan lupakan acara special

Kamu tidak perlu mengingat tahun pertama kali kamu makan pasta Bersama. Tapi, ingat tahun-tahun  penting seperti ulang tahun kamu, ulang tahun anak-anak, ulang tahun isteri, ulang tahun pernikahan, atau apapun yang telah kalian raikan di masa lalu. Dengan teknologi akhir-akhir ini, tidak ada lagi alasan untuk melupakan hari yang istimewa.

Cahaya Cinta Isteri Makin Mendalam Bila Suami Lakukan Ini. Mudah Aje Encik Suami!

IKLAN
  1. Luangkan waktu untuk Bersama secara rutin

Di dunia yang super sibuk, sangatlah mudah untuk terjebak dalam rutin  anak-anak, pekerjaan, keluarga besar, dan rutin lainnya yang sangat penat. Luangkan satu malam spesial setiap minggunya hanya untuk kalian berdua. Tidak perlu mahal ataupun mewah, tetapi berusahalah menyenangkannya, seperti ketika kamu masih seperti pasangan kekasih dulu.

  1. Katakan “Aku sayang kamu”

Ucapkan 3 kata ini dengan bahasa kamu. Ucapan sayang yang tulus akan memberikan energi positif dan pengakuan bahawa waktu tidak akan melunturkan rasa sayang kamu kepadanya.

  1. Membukakan pintu

Cara ini mungkin terdengar klasik, tapi membukakan pintu kereta terbukti membuat hati isteri bahagia.

Sumber: www.popbela.com

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI