Sesuai sangat buat ibu-ibu yang pening apa nak disediakan, lebih-lebih lagi cuti sekolah ni kan. Resipi yang cukup ringkas tapi membuka selera sekeluarga di rumah.

Apa kata cuba bendi goreng rangup ini. Mudah, ringkas tapi sedap.


Resipi bendi goreng rangup

Bahan Utama : Bendi basuh dan keringkan betul-betul

Bahan lain:

🌸1.5 – 2 sudu besar Adabi tepung Goreng ayam Pedas
🌸1 sudu besar corn flour
🌸1 sudu besar water

Cara:

1. Potong bendi kepada 4 bahagian secara memanjang


2. Gaulkan bersama tepung adabi pedas


3. Tambahkan1 sudu besar air untuk pastikan tepung lekat pada bendi. Jangan terlebih air nanti tak rangup pulak.

IKLAN


4. Masukkan tepung jagun, tapi pastikan jangan terlebih mix.


5. lepastu korang dah boleh goreng dalam minyak yang panas sehingga golden brown.

Korang boleh nampak macam mana tepung jagung tadi tak over mix. Itu yang akan membuatkan dia rangup!

IKLAN


6. pastikan korang terbalikkan bendi setelah sebelah masak. Lepastu dah siap untuk di makan!

Selamat mencuba!

Sumber: Taste Of Home Cooking

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club