Rambut gugur antara masalah yang sering berlaku baik Lelaki mahupun wanita. Setiap kali mandi, pasti, jalan ‘selamat’ adalah  dengan menjirus air pada rambut tersebut dan ia akan mengalir ke dalam saluran.

Gambar hiasan

Rupanya cara ini salah dan boleh mengundang masalah. Dengan kata lain akan  ‘mengorbankan’ wang ringgit anda.

Tukang menerusi Facebook Bro Man’s yang berkongsikan gumpalan yang berjaya dikeluarkan dari saluran di dalam tandas. Selain itu, dia juga menasihati agar tidak menyiram rambut gugur masuk ke dalam saluran.

Hari ni cuma nak share sikit info. Kalau yang ada masalah rambut gugur jangan siram rambut yg gugur tu masuk dalam saluran. Nanti jadi mcm ni kena keluar modal nak panggil plumber servis. Ni hasil untuk 2 tahun.

#hasilkerjahariini

Perkongsian lelaki ini nyata mendapat reaksi ramai. Ada yang bersetuju dengan pandangan Tukang ini. Malah ada yang turut berkongsi tip. Antaranya ialah sentiasa menutup saluran air tersebut dan juga menggunakan pelbagai alat untuk mengeluarkan rambut tersumbat.

Gambar hiasan

 

IKLAN

Menurut Bro Man’s lagi, rambut yang di ‘flush’ dalam mangkuk jamban juga janganlah diamalkan selalu kerana dikhuatiri boleh menjadi punca tersumbat disebabkan rambut tidak hancur.

Sumber: Bro Man’s

IKLAN