Alat memasak seperti kuali, periuk dan sebagainya yang biasa dan sudah lama digunakan pasti karat dan hitam. Pun begitu, ia masih elok untuk digunakan. Tapi bagaimana cara menghilangkan kerak kuali dan karat kuali serta kerak periuk yang melekat di belakang kuali menjadi hitam dan permukaan kuali dan periuk?

Sebenarnya, banyak petua, tips dan cara hilangkan kerak kuali dan karat periuk yang semakin menebal itu. Dengan cara yang dikongsikan ini anda pasti berpuas hati apabila karat kuali anda yang hitam berkarat dan periuk anda itu akan berkilat seperti baru selepas mengikuti tips ini.

Jom cuba perkongsian tip oleh Ammar Amin menerusi ‎Kelab Kaki Deko ini. Ibu-ibu boleh praktis tip ini. Cukup mudah dan murah pula tu.

IKLAN

Cara cuci kuali,periuk belanga di dapur menggunakan sabun mandi.nak tunggu suami tolong di dapur mungkin banyak alasan.hehe.

IKLAN

“Mertua datang ke rumah mesti memuji menantunya dan bertanya,beli baru ke?.boleh guna cara ini.pastikan menggunakan sabun mandi.gosok sampai berkilat.hehe.selamat mencuba.

IKLAN

Cara Murah & Mudah Bersihkan Kerak Hitam Pada Bontot Kuali. Hanya Guna Sabun Mandi Jer. Memang Terbukti Berkilat!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI