Tentu mak-mak sering mencari hidangan yang mudah untuk seisi keluarga. Salah satunya hidangan minum petang.

Boleh cuba buat hidangan puding jagung. Penyediaannya pun mudah dan ringkas. Yang pertama kali pun boleh cuba buat, gerenti jadi.

IKUTI PERKONGSIAN INI

Saja nak share puding jagung cara saya ya .

Puding Jagung:

1 tin jagung
1 tin tpg kastard
3/4 tin gula pasir (bole lbh/kurangkn)
3 1/2 tin santan (sy guna 1 1/2 kotak santan kara)
1 sudu garam

Cara2:

Masuk semua bahan ke dlm periuk… Gunakan api kecil…
Sentiasa kacau utk elakkan berketul.
Bile adunan dah nmpak mcm jernih & dah menggelegak… Bole tutup api
Masukkan dlm loyang @ acuan yg dh dibasahkan terlebih dulu (utk elak melekat)
Sejukkan sebelum dipotong ( utk loyang)

Saya mmg guna sukatan tin jagung untuk resepi ni, sy guna 4 tin santan..utk efek goyang inul ..sejuk2 best.

IKLAN

IKLAN

Dah siap! Memang sedap buat minum petang. Selamat mencuba.

Kredit:Noreen Norena