Setiap orang punya acuan bahagia sendiri, ada yang sederhana tak kurang yang memilih kemewahan. namun, biar apa pun caranya yang penting adalah mencipta kebahagian bersama orang tersayang.

“Cinta Tak Perlu Kaya, Cukup Dia Baik Untuk Kita & Anak.” Beza Usia 19 Tahun Dengan Suami Tak Halang  Wanita Ni Cipta Bahagia!Dalam satu perkongsian menerusi laman sosial tiktok, wanita yang dikenali sebagai Alya berkongsi tip kebahagiaan rumahtangga yang dilaluinya. Biarpun berbeza usia 19 tahun dengan suaminya, namun itu tidak bermakna mereka tidak boleh mencipta bahagia tersendiri.

“Cinta Tak Perlu Kaya, Cukup Dia Baik Untuk Kita & Anak.” Beza Usia 19 Tahun Dengan Suami Tak Halang  Wanita Ni Cipta Bahagia!pasangan ini bertemu jodoh ketika usia Alya baru memasuki 25 tahun, namun kematangan yang ada pada diri suami yang ketika itu berumur 44 tahun dan berstatus  duda kematian isteri banyak membantu  Alya untuk sama-sama melayari bahtera perkahwinan.

“Cinta Tak Perlu Kaya, Cukup Dia Baik Untuk Kita & Anak.” Beza Usia 19 Tahun Dengan Suami Tak Halang  Wanita Ni Cipta Bahagia!Selain  ringan tulang dan rajin ke dapur, suaminya juga seorang ayah yang  bertanggungjawab serta melayan dan menjaga anak-anak dengan baik. Bahkan, Alya sendiri turut menjaga dan menganggap Ammar, 9 tahun iaitu anak hasil perkahwinan terdahulu suaminya seperti anaknya sendiri.

@alyasugarstylo🥰syg tiada penghujungnya

♬ suara asli – rainn

“Cinta Tak Perlu Kaya, Cukup Dia Baik Untuk Kita & Anak.” Beza Usia 19 Tahun Dengan Suami Tak Halang  Wanita Ni Cipta Bahagia!“Cinta Tak Perlu Kaya, Cukup Dia Baik Untuk Kita & Anak.” Beza Usia 19 Tahun Dengan Suami Tak Halang  Wanita Ni Cipta Bahagia!Akui Alya lagi, cinta tak perlu kaya, tetapi cukuplah dia baik untuk kita dan anak-anak.

“Saya setuju sebab beza saya dengan suami 11 tahun dan dia sangat chill dan bertanggungjawab, sweet. Anak-anak pun dia rajin jaga.

IKLAN

“Cinta Tak Perlu Kaya, Cukup Dia Baik Untuk Kita & Anak.” Beza Usia 19 Tahun Dengan Suami Tak Halang  Wanita Ni Cipta Bahagia!“Kalau kat rumah isteri tengah masak, ke apa dia pun turut masak sama.” Tulis Alya lagi.

@alyasugarstylo Reply to @umiesalsabilla ♬ original sound – ariff_mex GOMEN – Syara Dudu Medilemon

Semua orang mengimpikan rumahtangga yang dibina kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Bagi yang mendapat jodoh yang baik,  inilah yang dikatakan rezeki dalam perkahwinan. Justeru bersyukur selalu jangan mengeluh dan usah sesekali membandingkan kebahagian kita dengan orang lain. Setiap orang bahagianya tak sama.

Sumber: Alyasugarstylo

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Daripada 7.8 Billion Manusia, Kamu Bertakhta Di Hati.” Aksi Malu-Malu Heliza Bikin Terhibur, Sweetnya Ucapan Suami

ARTIKEL POPULAR: “Ditanya Nak Hadiah Apa, Saya Cuma Nak DOA.” Suami Dedah Sebab Pilih Heliza, Resepsi Dihadiri Ilmuan, Alunan Al-Quran & Tazkirah

“Selepas 35 Tahun, Bertemu Jua Pemilik Tulang Rusuk.” Mas Kahwin Senaskhah Al-Quran, Heliza Helmi Selamat Bergelar Isteri

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Mesti korang teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000. Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara