Tidak dinafikan barang kemas mempunyai peminatnya sendiri yang dijadikan perhiasan diri. Namun ada juga menjadikan ia pelaburan untuk jangka masa panjang. Dalam pada itu ada juga membeli emas untuk dipakaikan kepada anak kecil. Apa yang pasti barang kemas ini dikatakan mempunyai aura tersendiri.

Bagaimana pun apabila memakaikan kepada anak kecil agak bahaya bimbang kejadian yang tidak dingini berlaku.

Begitulah yang terjadi kepada anak puan Amiza Rahmat yang berusia dua tahun apabila anaknya tertelan barang kemas yang dipakai pada pergelangan tangan.

Mujur hasil pemeriksaan mendapati emas berkenaan telah berada dibahagian perut, bukannya saluran pernafasan yang tidak membahayakan nyawa.

Dengan perkongsian ini beliau berharap dijadikan iktibar.

 

Pengasuh telefon beritahu anak tertelan emas

Bismilahirahmanirrahim. Mummy simpan sini sebagai pengajaran tuk mummy n mummy lain kat luar sana.
Semua tau yg humaira farisha is a special baby. Mummy bag pakai kat tangan kiri sbb tangan kiri adik x bergerak n selalu genggam je. Ini salah satu ikhtiar mummy, sebab mummy pernah terbaca yg pakaikan emas boleh elak dari kerap sakit. Harini before mummy pergi work, adik okay n banyak bebel. Mummy antar adik peg rumah neni mcm biasa. Jam lebih kurang 9.10 pagi, neni call mummy. Suara neni cemas n panik sambil bgtau yg adik dah tertelan emas. Mummy pon dengar suara adik nangis masa neni call. Allahu masa tu hati mummy mcm nak gugur😣😣 mummy terus tinggalkan discussion dengan hr n supervisor untuk balik tengok adik. Sampai rumah neni bgtau adik dah muntah yg bulat tu tap handbag x jumpa. So, mummy buat keputusan untuk bawa adik ke klinik untuk x tray n mintak neni sambung cari dekat rumah.

Pemeriksaan Xtray

Sampai dekat klinik, kita daftar n jumpa doktor dulu. Doktor bag surat untuk buat xtray. Masa tunggu result xtray mummy sentiasa doa semoga adik x telan charms tu. Apakan daya masa result xtray kluar mummy terkejut rasa nak rebah tengok charms handbag tu dah dlm perut adik. Mummy pelik adik erat2😭😭😭 sambil air mata mummy mengalir. Allah je tau masa tu hati mummy mcm mana. Lepas tengok result doktor klinik refer adik ke hospital selayang untuk jumpa pakar. Dalam perjalanan mummy pegang adik kuat2 smbil hati ni memberontak salahkan diri sendiri.

IKLAN

Pantau 4-5 hari

Sampai hospital doktor masukkan adik kat bahagian kecemasan zon kuning. Alhamdulillah doktor kata charms tu dah masuk dlm perut bukan saluran penafasan🥺🥺 adik pon nampak ok je n doktor kata adik boleh discharge dengan bekalan ubat untuk kluarkan charms tu. Buat masa 4-5 hari mummy kena pantau adik.
Nampak mcm xda pape tap sangat bahaya kalau charms tu masuk dekat saluran pernafasan. So, ni pengajaran n situasi yg mummy x kan lupakan. Semoga x jad lagi.

Humaira farisha kuat💪💪

IKLAN

Sumber: Amiza Rahmat

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Dapatkan rantai tawaran harga istimewa dengan klik di sini