Hangat diperkatakan di media sosial mengenai rumahtangga pasangan selebriti,  pelakon dan pengarah Syamsul Yusof dan isterinya pelakon Puteri Sarah Liyana.

Umum mengetahui situasi permasalah yang melanda keluarga ini hingga pelbagai pihak mempunyai padangan tersendiri begitu juga dengan rakan artis.

Lantaran itu, isu yang menjadi bualan media sosial, pelakon cantik, Rita Rudani turut ditanya mengenai hal ini.

Memetik laporan Harian Metro, Rita mendakwa bahawa penderitaan yang dialami oleh Puteri Sarah hampir sama dengannya cuma dia disokong oleh keluarga mertuanya.

“Derita penderitaan yang dihadapi Sarah hampir serupa dengan saya, cuma Sarah ada ‘tongkat’ yang kuat iaitu keluarga mentua yang sangat baik.

“Sedangkan saya pula hanya berjuang seorang diri. Saya pernah diserang bertubi-tubi. Tapi apapun saya kasihan dengan Sarah yang penat cari duit seorang diri.

“Jadi janganlah marah atau meluat dengan tindakan yang dibuatnya itu. Anda pun kalau suami atau teman wanita pandang wanita lain pun sudah jeling mata.”

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

Derita Hampir Sama, Sarah Bertuah Punya Keluarga Mertua Baik- Rita Rudaini

IKLAN

LELAKI ADA HAK KAHWIN LEBIH TAPI…

Menurut Rita, Syamsul mempunyai hak untuk berkahwin lebih daripada satu, tetapi sebagai ketua keluarga dia perlu bertanggungjawab dan menyelesaikan masalah yang dihadapi sebelum mengambil keputusan berkahwin dua.

“Kalau dia nak kahwin dua atau tiga memang tidak salah, tapi cara yang dilakukan itu tidak tepat. Sepatutnya apabila ada masalah dia kena balik ke rumah untuk selesaikan. Walaupun dia tidak suka dengan isterinya dan mahu bernikah lagi, dia patut cakap dengan isterinya.

“Dia patut berterus terang supaya isteri itu tidak tertanya-tanya. Bukan selepas dah buat (kahwin) baru nak panggil isteri. Itu satu tindakan yang salah. Kemudian si isteri pula dipersalahkan sedangkan dia tidak lari ke mana pun.

“Sarah hanya berada di rumah keluarga Syamsul. Jadi siapa yang lari? Siapa yang tidak mahu jumpa? Sarah ini hanya menunggu masalah itu diselesaikan, tapi tiada tindakan dibuat.

“Walaupun Sarah kelihatan kuat, tapi saya tahu jauh di sudut hati dia sedang menangis, lebih-lebih lagi ketika melihat anak-anaknya. Perasan sedih itu memang perlu ada dalam diri setiap orang,” katanya.

IKLAN

Terdahulu, Rita mendirikan rumah tangga bersama pemain bola sepak Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak. Namun bercerai pada 2013. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua cahaya mata lelaki, Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna.

Sumber: Harian Metro

Derita Hampir Sama, Sarah Bertuah Punya Keluarga Mertua Baik- Rita Rudaini

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

 

IKLAN

 

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Derita Hampir Sama, Sarah Bertuah Punya Keluarga Mertua Baik- Rita Rudaini